Други

Делян Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази - про Путин и “Лукойл“ или евроатлантизма и българските граждани

  12.11.2023 16:47             
Делян Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази - про Путин и “Лукойл“ или евроатлантизма и българските граждани

Денков да отговори чии интереси пази - про Путин и "Лукойл" или евроатлантизма и българските граждани. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "В интервю пред БНР днес министър-председателят казва “на мен не ми е началник никой от парламента”. В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е объркан. Суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява Парламента чрез народните представители. Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в “Политико” международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските  власти и “Лукойл”, незаконен износ на горива. Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основаните съмнения за корупционна схема", каза Пеевски.

Според него, дерогацията  трябвало да гарантира на българските  граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесла единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер.

"Това веднага трябва да спре! От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат  ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?! Кой печели от това отлагане? Дали Денков не печели време за “Лукойл” и руския режим?
Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма. И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори.
Затова какви разговори с “Лукойл” и представители на и руската държава  води той и началникът на неговия кабинет Иван Модев. Какви ангажименти поемат и в чия полза. За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва. Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с “Лукойл” и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори. И отново ще напомня, че премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани", каза още Пеевски.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички