Други

Наш земляк морски офицер и учен с отличия от Втория световен конгрес на рускоезичните психотерапевти и психолози

  12.11.2023 10:53             
Наш земляк морски офицер и учен с отличия от Втория световен конгрес на рускоезичните психотерапевти и психолози

Впечатляващото участие във II-ия Световен конгрес на рускоезичните психотерапевти и психолози в Москва (3-6 ноември 2023 г.) направи нашият земляк – роденият в Жребичко и живеещ във Варна капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев. Той бе удостоен с две престижни научни отличия. Президентът на Втория световен конгрес професор Виктор Макаров му изпрати своята лична благодарност за активното му участие в мероприятията, а по време на конгреса той получи престижната научна награда Орденски знак „Звездата на Александър Фьодорович Лазурски I степен”. Наградата връчи вицепрезидента на Общоруската професионална психотерапевтическа лига (ОППЛ) и председател на комитета по Етика и защита на правата на ОППЛ професор д-р Владимир Юрьевич Слабинский, д.м., автор на метода „Позитивна Динамическа Психотерапия”, ректор на АНО ДПО „Петербургска школа по психотерапия и психология на взаимоотношенията”, президент на Международната асоциация „Позитивна динамическа психотерапия”.

Проф. Пеев представил в Москва, по време на Симпозиума „Позитивна Динамическа Психотерапия: 20 години на развитие на метода”, доклад на тема: Опит в приложението на психологическите тренинги за подготовката на висши командни кадри за водния транспорт. Докладът впечатлил всички участници в научния форум със своето съдържание и иновативност и получил отлична оценка и бурни аплодисменти.

„В доклада представих опита ми в реализирането на авторски програми по психологически тренинги, разработени на основата на позитивния подход в психологията, при подготовката на висши командни кадри за водния транспорт, Военноморските сили и Българската армия. Популяризиран е метода на латералното мислене на Едуард де Боно „Шест мисловни шапки”, който иновативно въведох в България и го адаптирах в провеждането на психологическите тренинги. Това е моят значителен личен психологически и психотерапевтически принос и мое ноу-хау“, горд е землякът ни. „Високият статус на форума в Москва позволи на участниците лично да се запознаят с лидерите на световната професионална общност и да приемат опита им. Конгресът по уникален начин запозна участниците и представи пред целия свят многолетния опит и традициите, най-новото знание и водещите технологически решения“, допълва той. И благодари на колегите и на професор Виктор Макаров, президент на ОППЛ и главен организатор на конгреса.

„Със заслужена гордост можем да кажем: Ние, участниците във Втория световен конгрес на рускоезичните психотерапевти и психолози поставихме заедно вектора на благополучието и развитието на психологията и психотерапията за десетки години напред“, горд е проф. Пеев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички