Други

Близки на убитите Ангел от Пазарджик и Димитър от Цалапица се обединяват в общ протест – блокират пътя Пловдив – Пазарджик, на кръговото при Орта хан

  10.11.2023 14:23             
Близки на убитите Ангел от Пазарджик и Димитър от Цалапица се обединяват в общ протест – блокират пътя Пловдив – Пазарджик, на кръговото при Орта хан

Близките на две млади момчета, убити и все още не получили възмездие, ще се обединят в общ протест в неделя (12 ноември). Става въпрос за семействата и приятелите на Ангел Здравков от Пазарджик и на Димитър Малинов от Цалапица. За два часа – от 16 до 18 часа, те ще блокират пътя Пловдив – Пазарджик на кръговото кръстовище при Орта хан (между Цалапица и Стамболийски).

- Нека всеки, който има възможност, да се включи в протеста. Искаме да живеем без страх. Искаме разследващите да не си затварят очите. Искаме справедливост и най-тежките наказания за убийците и техните съучастници. Призоваваме шофьорите да не се са гневни от затварянето на пътя, а да слязат от колите и да подкрепят протестиращите.

Нека бъдем гневни на убийците. Нека има кой да чуе справедливите искания на близките на почернените семейства. Не искаме повече убийства. Не искаме убийци на свобода! - призовават организаторите.

Изминаха повече от 40 дни от убийството на Ангел Здравков от Пазарджик. Убиецът му - Никола Райчев, е с постоянна мярка „Задържане под стража“. Семейството и близките на жертвата се надяват, докато прокуратурата не внесе обвинителния акт в съда, тя да не бъде променяна и той да остане в ареста. Очакват обективно и бързо разследване на случая. Продължават да настояват за законови промени, както и за най-тежкото наказание за Никола Райчев.

Справедливост и прозрачно разследване търсят повече от 3 месеца и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица. Той е пребит жестоко до смърт на 20 юли от Рангел Бизюрев, който успява да избяга в чужбина и все още не е заловен. Близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени в това, че са помагали при убийството в Цалапица и лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното производство беше върнато от съда на прокуратурата. Близките на Митко са недоволни от разследването. Те настояват за незабавното откриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички