Спорт

Тенис клуб “Панагюрище“ направи камп във Франция при големия Мариано Луков

  10.11.2023 13:02             
Тенис клуб “Панагюрище“ направи камп във Франция при големия Мариано Луков

Тенис клуб „Панагюрище“ направи подготвителен лагер във Франция и така удължи серията от кампове в Ахелой, Момчилград и Сърбия. Старши треньорът и председател на клуба Борис Влахов и трима състезатели се възползваха от личната покана на най-добре представилият се роден тенисист на всички времена Мариано Луков, който през 1990 г.зае 9-16 място на световното в Гьотеборг. След края на професионалната си кариера като играч-треньор и директор на международен тренировъчен център в Сент Етиен. Вече писахме, че роденият в Стамболийски легендарен тенисист изпатил персонална покана на талантливия панагюрец Димитър Димитров, а в клуба направили контролни срещи, за да се сформира тричленен отбор. На френска земя Митко Димитров спечели два турнира, единият от които за мъже, турнир спечели и Станислав Метанов, а Георги Тодореев игра на два финала.

„Мариано Луков е много гостоприемен, талантлив, трудолюбив и можещ! Беше полезно и вълнуващо от понеделник до петък, всеки ден по над 8 часа да играем в турнири, в приятелски срещи и да тренираме в два от клубовете, в които работи Луков. Отделно дойдоха и хора от съседните клубове. Получи се подготовка на ниво, а и направихме контакти с много френски колеги. Поканиха ни за нови визити и пожелаха децата ни да играят в техните клубове, ако решат един ден  да продължат висшето си образование във Франция. Отделно показахме и резултати, което също е много добре“, разказа пред „Знаме“ Борис Влахов. Той е горд и от факта, че внукът му Димитър Димитров регистрира почти 10 победи от участието му с националния отбор на състезания за Световната купа в Италия, Словения и Унгария. В Унгария Димитров успя да излезе от групите и да влезе във финалите.

„Нивото във френските олимпийски центрове е много високо. В клубовете е кажи-речи като нашето. За децата това бе една добра възможност за трупане на ценен опит“, казва Влахов.

Във Франция българите имали време и за релакс. Посетили много забележителности, а особено им харесал Безансон, където не пропуснали да влязат в къщата на Виктор Юго.

Мариано Луков пък сега се прибрал в България за кратко заедно с панагюрци.

„Дойде в нашата зала и поигра. Отседна в Стрелча, където собственик на хотел направи жест и го покани да остане безплатно в продължение на една седмица. Луков е впечатлен от Панагюрище и ще ни гостува отново. А тогава нищо чудно да доведе със себе си и „Моцарта“ на тениса на маса – Ян Ове Валднер. Още повече, вече имаме неофициална договорка със самия Валднер“, доверява Влахов. По повод новия старт на спортно-състезателната година, той коментира, че очаква нови шампионски титли.

„Да, при жените останахме без двете си най-добри състезателки, които отидоха в ЦСКА, и запълваме с млади надежди, но ние сме свикнали да работим при такова темпо. Даже сега го увеличаваме. И търсим съратници. Продължаваме да работим с деца от детските градини, както и по идеята за създаване на база в Ахелой – в луксозния хотелски комплекс на брега на Черно море, където лагерувахме през лятото, вече имаме 7 маси, а се надяваме с изграждането на зала за турнири да превърнем това място в средище на тениса на маса, където ще се играят турнири и ще идват звезди от ранга на Валднер“, допълва треньорът.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички