Четвъртък, 08 Фев 2024
 
Регионът

Инж. Георги Павлов положи клетва за втори път като кмет на община Стрелча

  09.11.2023 12:59             
Инж. Георги Павлов положи клетва за втори път като кмет на община Стрелча

На връх Архангеловден избраният за втори път кмет на община Стрелча, новите общински съветници и кметовете на селата Дюлево, Блатница и Смилец положиха клетва на свиканото от областния управител г-жа Валентина Кайтазова първо тържествено заседание на Общинския съвет.

В началото на тържественото заседание ставрофорен иконом Стефан Табаков и свещеник Стоян Стоянов благословиха избраниците на новия мандат.

"Втората клетва е не само по-вълнуваща, но и по-задължаваща след безапелационния изборен резултат от над 90%, подкрепа на жителите и политическите партии в общината", бяха първите думи на инж. Георги Павлов след полагане на клетвата. След отправените благодарности към избирателите, той очерта и трите линии за развитие на общината в новия мандат - вътрешна, която обхваща благоустрояването и обществения живот, на национално ниво с реализиране на все повече проекти и регионална.

"През този мандат ще заложим на взаимодействието с общините от региона и най-близката ни - Панагюрище, за да формираме силен регионален център", се обърна инж. Павлов към специалния гост на церемонията - новоизбрания кмет на Панагюрище Желязко Гагов.

Областният управител Валентина Кайтазова се обърна с топли думи и приветствия, а в нейно присъствие кметът на общината инж. Георги Павлов, кметовете на селата Дюлево, Блатница и Смилец - Стефка Бончева, Динка Божкова и Марияна Стоилова и общинските съветници Веселин Попов, Дело Делов, Иван Радев, инж. Иван Фингаров, Иванка Илиева, Мария Илиева, д-р Николай Николов, Панка Козарекова, инж. Рашко Генчев и Соня Нешева произнесоха общата клетва и подписаха клетвени листове под силните аплодисменти на присъстващите граждани от цялата община.

Първото заседание на Общинския съвет за този мандат с една единствена точка - избор на председател, откри Иван Радев - най-възрастният сред общинските съветници. След проведена процедура и в отсъствието по здравословни причини на Мария Маркова за председател бе избран инж. Иван Фингаров. Той също благодари за доверието и изрази искрените си намерения да работи за благото на община Стрелча.

В края на тържествената церемония областният управител Валентина Кайтазова подари на стария нов кмет инж. Павлов комплект химикали, с пожелание да подписва множество важни решения за развитието на община Стрелча.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички