Крими

Адвокат Лъчезар Кръстев: Покрай убийството името ми се използва за политически цели! Работата ми като адвокат по този случай приключи

  04.10.2023 13:27             
Адвокат Лъчезар Кръстев: Покрай убийството името ми се използва за политически цели! Работата ми като адвокат по този случай приключи

Защитникът на обвинения в предумишлено убийство Никола Райчев (18) направи изявление във връзка с нападките и заплахите, които получава след като стана ясно, че е защитник на Райчев. Последният е обвинен в убийството на 21-годишния Ангел Здравков, както вече писахме. Редакцията държи да отбележи, че адвокат Кръстев НЕ Е адвокатът, за когото съобщихме първи, че е съдействал заедно с брата на уличения в убийство да се предаде на органите на реда. За това могат да потвърдят, както братът на обвиняемия - Георги Здравков, така и и органите на реда, присъстващите впоследствие в съдебната зала по искането на вземане на мярка на Здравков, а и чатове във Вайбър, които са на разположение в редакцията.

Повече нови факти и обсоятелства по темата за разследването четете в петъчния книжен брой на единствения областен вестник.

Ето го и изявлението на адвокат Къстев, което предаваме дословно:  
 

"Уважаеми жители на Пазарджик,

Моето участие като адвокат по случая с убийството на 21-годишния Ангел приключи. Поех ангажимент да се явя в съдебното заседание само и единствено, за да тръгне делото,  тъй като адвокатската защита в такива дела е задължителна.

Участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи. Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата  – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора.

Жалко е, че работата ми  като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна!

С уважение: адвокат Лъчезар Кръстев."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички