Съдът остави в ареста обвиненият в убийство Никола Райчев

  03.10.2023 14:36             
Съдът остави в ареста обвиненият в убийство Никола Райчев

ПАЗАРДЖИК. Окръжният съд излезе с определение за постоянно задържане под стража  на 18-годишния Никола Райчев. Той е обвинен в предумишленото убийство на 21-годишния Ангел Здравков в квартал „Запад“. Обвинението по чл. 115 от НК е заплашен от 10 до 20 години затвор.

Съдия Димитър Бишуров отказа да постанови домашен арест с електронна гривна за 18-годишния пазарджиклия, както искаше защитникът му адвокат Лъчезар Кръстев.

При обжалване от страна на защитата на Райчев делото в Апелативен съд – Пловдив е насрочено за 10 октомври от 10:00 часа.

Както вече писахме, прокурор Георги Кацаров беше категоричен, че няма никакви данни обвиняемият да се е предал сам на полицията. Защитникът на обвиняемия, адвокат Лъчезар Кръстев, твърдеше точно обратното, като преди това пред "Знаме" заяви и друг пазарджишки адвокат, който е завел полицаите в София при Райчев.

Съдът се аргументира за определението си с факта, че след убийството Райчев е изоставил автомобила си (в една от крайните улици на Мокрище и с помощта на друг човек е отишъл в София, където живее и работи неговия брат. Колата е била установена с дрон, а регистрационните й табели били предвидливо свалени. Според приетото от съда, Райчев не се е предал на полицията, а е бил установен по снимка пусната служебно в системата на МВР за издирвани лица. До момента не е направил никакъв опит да съдейства на разследващите органи, нито пък е обяснил какво точно е станало. Катто стана ясно в залата по-рано, установено е, че той е чатил с убития Ангел и в чат с трето лице, са открити данни за агресивно поведение.

Какво още се каза в залата, четете ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички