Крими

Първо в “Знаме“: Убиецът от Пазарджик сам се предал на полицията, в момента показва къде е хвърлил ножа

  01.10.2023 11:37             
Първо в “Знаме“: Убиецът от Пазарджик сам се предал на полицията, в момента показва къде е хвърлил ножа

Извършителят не е хладнокръвен улбиец в никакъв случай, категоричен е адвокат

ПАЗАРДЖИК. Задържаният снощи 18-годишен Николай Райчев сам се е предал на полицията, научи „Знаме“. В момента той съдейства на полицията и показва на криминалистите къде точно е изхвърлил ножа. А именно - в близкото до Пазарджик село Паталеница, откъдето е минал след като се укрил от местопрестъплението.

Райчев наръга смъртоносно 21-годишният Ангел Здравков в квартал „Запад“ около 19 часа в петък.С лед спречкване на улицата единият младеж извадил нож и пробол другия. На път към болницата пострадалият Ангел е починал. Извършителят напуснал с лек автомобил местопрестъплението и се укрил.

„За неговото локализиране и издирване е сформиран екип от криминалисти при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Пазарджик. В резултат на усърдна и интензивна работа за малко повече от 24 часа и със съдействието на служители от ГДНП-София младежът е засечен и задържан на територията на столицата“, съобщиха от МВР.

С редакцията обаче се свърза известен пазарджишки адвокат, който заяви, че около 20 часа снощи Николай Райчев му се е обадил по телефона и го попитал какво да прави.

„С момчето се познаваме. Беше уплашено. Казах му, че е най-разумно да се предаде на полицията, защото иначе ще бъде търсен с европейска заповед за арест и червена бюлетина. И снощи с брат му и двама полицаи от ОД МВР-Пазарджик отидохме до София в квартирата, където той ни чакаше. И този човек съвсем не е хладнокръвен убиец, както се опитват да го изкарат много хора и медии, а уплашено момче, което е извършило непоправима трагедия. Сега той съдейства на полицията и това също е красноречиво. Жалко за погубения човешки живот“, коментира адвокатът пред наш репортер.

Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ИЗВЪРШВАМ ВЪТРЕШНИ ШПАКЛОВКИ, ГИПСОКАРТОНИ, БОЯДИСВАНЕ, МАШИННИ МАЗИЛКИ. 0886136673

ПРОДАВАМ МОСКВИЧ АЛЕКО, 35 000 КМ, 2500 ЛЕВА, 0895 46 32 34

ТЪРСИМ ДОМАШНА ПОМОЩНИЦА ЗА С. МАРКОВО. ПРЕДЛАГАМЕ БЕЗПЛАТНА ХРАНА И НАСТАНЯВАНЕ. 2000 ЛЕВА ЧИСТО. 0877 355 131 - ЕЛЕНА
Всички