Понеделник, 25 Дек 2023
 
Регионът

„Биовет“ АД и гражданите на Пещера ще дарят 10 000 лв. за носиите на децата от ансамбъла към ЦПЛР-ОДК

  25.09.2023 10:33             
„Биовет“ АД и гражданите на Пещера ще дарят 10 000 лв. за носиите на децата от ансамбъла към ЦПЛР-ОДК

Дарение от десет хиляди лева ще бъде предоставено на ансамбъла за фолклорни песни и танци към ЦПЛР - ОДК - гр. Пещера в деня на откриването на новата учебна година на Центъра. Събитието е насрочено за 4 октомври и ще се състои на централния площад "България" в града. Половината от средствата за дарението са събрани от продажбата на първите две части на алманах "Осемте хилядолетия на Пещерския край", а останалите 5 000 лв. дарява "Биовет" АД.

"С тези средства ще закупим 50 качествени памучни ризи, които ще бъдат с шевица и допълнително още осем цели носии от друга фолклорна област. За мен е удоволствие, че работя с едни от най-талантливите деца на Пещера и смятам, че като хора, които разпространяват българските традиции и фолклор,  сме и пазители на историята, така че за нас е чест и удоволствие да развиваме фолклора и традициите в Пещера." - каза г-жа Руса Каврошилова, директор на Центъра. "Благодаря на фирма "Биовет" заради загрижеността и ангажираността към нас. Важно е, когато усещаш подкрепата на местния бизнес, защото насърчаването на творческите дейности на бъдещето на града са съществена част от отговорността на работодателите към децата на техните служители." 

Припомняме, че издаването на двете книги и тяхното създаване са изцяло финансирани от най-голямото в региона предприятие. Представянето на втората част се състоя в навечерието на най-българския празник 24 май, а негов домакин бе именно Центърът за професионално и личностно развитие.

В момента тече подготовката и на третата част от алманаха, която ще обхваща периода от 1945 г. до наши дни. Четвъртата част на поредицата ще събере в себе си историите на селата Радилово и Капитан Димитриево. С даренията от първата част на алманаха бе финансирано закупуването на техника за Историческия музей и ХГ "Проф. Веселин Стайков", а средствата събрани от втората част са предназначени за ансамбъла с ръководител Руса Каврошилова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички