Пазарджик

От змиярник – място за иновации: Откриха HOLIDAY PARK Пазарджик /СНИМКИ/

  14.09.2023 15:24             
От змиярник – място за иновации: Откриха HOLIDAY PARK Пазарджик /СНИМКИ/

„Тук нещата се случват по-бързо и красиво”, призна шефът на Видеолукс холдинг -  „Никой не прави бизнес там, където няма условия за това – административни или потребителски”, заяви кметът Попов

В днешния светъл Кръстовден бе открит обновеният с осем нови обекта HOLIDAY PARK Пазарджик. Търговският комплекс е най-големият в региона и втори по големина в страната след този в Стара Загора. Към него вече има изградени два подхода и от улица „Димчо Дебелянов”, освен централния на ул. „Стефан Стамболов”. Простира се на повече от 56 000 кв.м като търговската площ е 23 500 кв.м. Ритейл паркът е с богато озеленяване и паркинг с над 400 паркоместа. Тук са разположени обекти на ССС, „Нечовешки магазин”, Pepco, Hipoland, Jusk, New Yorker, House, Cropp, Sinsay, Kik, Waikiki, Matt Star, T Market, Pause, dm, Sport Vision, има аптека, оптика и автомивка.

Място за децата

Два апартамента на близо 200 кв. м площ ще бъдат обособени като изнесен център за обучение на деца от Младежкия дом. Наемът и консумативите са за сметка на собственика на „Технополис” Тодор Белчев.

„Когато вашият кмет Тодор Попов ме помоли да отделим част от площта в блокчето за децата, това ме удиви. Не искаше апартаменти за някой друг, а за децата. Как няма да уважиш такава молба”, коментира пред „Знаме” Тодор Белчев.В официалната си реч преди това той подчерта, че

в Пазарджик нещата се случват много бързо, те са малко по-големи и по-красиви

- благодарение на местната администрация, на фирмата-изпълнител и на хората, кито работят. В парка вече има изградени 20 обекта плюс автомивка и хъб за зарядни станции за най-мощните електромобили. Инвеститор и собственик на HOLIDAY PARK е компанията „Видеолукс Холдинг”, под чиято шапка са веригите „Технополис” и „Практикер”.

В словото си кметът Попов припомни

какъв „змиярник” е бил теренът, който днес е място за иновации

с открити около 700 работни места. „Тук хем можеш да си починеш, хем да се разходиш, хем да си напазаруваш. Това е нашият стил”, каза кметът Попов. „Г-н Белчев започна плахичко в Пазарджик. Но „Технополис” тръгна. После и „Практикер”… Истината е, че нито един човек с мащаб като него не отива в място, където няма мащаб и перспектива. И където няма доверие. Когато има доверие, една система върви напред. Това е атестат и за тях, и за нас”, подчерта кметът и благодари и за доверието, и за предоставените апартаменти на Младежкия дом.

На събитието тържествен водосвет отслужиха отец Максим и отец Спас от храм  „Св Богородица” и отец Петър от храм „Света Петка”. На сцената се изяви ансамбъл „Българе”, а за гостите, сред които бе и областният управител Валентина Кайтазова, имаше коктейл.

Водещият Богдан Томов също похвали кмета Попов

„Преди дни си побъбрихме с кмета на Велико Търново г-н Панов и му казах, че ще бъда в Пазарджик. Той ми заръча да поздравя човека, който е еталон за всички български кметове. Г-н Панов каза: „Това е човекът, по чиито крачки се равняваме и вървим по пътя, който той е тръгнал преди нас, защото има усет. Той е нашият център-нападател на сдружението на общините в България”, сподели певецът.

Да припомним, че послучай завършването на търговския комплекс довечера от 19:00 часа ще се проведе голям концерт на паркинга на HOLIDAY PARK, с участието на Гъмзата Брас Шоу и Берковската Духова Музика, като подарък за жителите и гостите на Пазарджик. Всеки ще може да се включи в предизвикателството за най-дългото хоро у нас.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ИЗВЪРШВАМ ВЪТРЕШНИ ШПАКЛОВКИ, ГИПСОКАРТОНИ, БОЯДИСВАНЕ, МАШИННИ МАЗИЛКИ. 0886136673

ПРОДАВАМ МОСКВИЧ АЛЕКО, 35 000 КМ, 2500 ЛЕВА, 0895 46 32 34

ТЪРСИМ ДОМАШНА ПОМОЩНИЦА ЗА С. МАРКОВО. ПРЕДЛАГАМЕ БЕЗПЛАТНА ХРАНА И НАСТАНЯВАНЕ. 2000 ЛЕВА ЧИСТО. 0877 355 131 - ЕЛЕНА
Всички