Четвъртък, 14 Дек 2023
 
Пазарджик

От змиярник – място за иновации: Откриха HOLIDAY PARK Пазарджик /СНИМКИ/

  14.09.2023 15:24             
От змиярник – място за иновации: Откриха HOLIDAY PARK Пазарджик /СНИМКИ/

„Тук нещата се случват по-бързо и красиво”, призна шефът на Видеолукс холдинг -  „Никой не прави бизнес там, където няма условия за това – административни или потребителски”, заяви кметът Попов

В днешния светъл Кръстовден бе открит обновеният с осем нови обекта HOLIDAY PARK Пазарджик. Търговският комплекс е най-големият в региона и втори по големина в страната след този в Стара Загора. Към него вече има изградени два подхода и от улица „Димчо Дебелянов”, освен централния на ул. „Стефан Стамболов”. Простира се на повече от 56 000 кв.м като търговската площ е 23 500 кв.м. Ритейл паркът е с богато озеленяване и паркинг с над 400 паркоместа. Тук са разположени обекти на ССС, „Нечовешки магазин”, Pepco, Hipoland, Jusk, New Yorker, House, Cropp, Sinsay, Kik, Waikiki, Matt Star, T Market, Pause, dm, Sport Vision, има аптека, оптика и автомивка.

Място за децата

Два апартамента на близо 200 кв. м площ ще бъдат обособени като изнесен център за обучение на деца от Младежкия дом. Наемът и консумативите са за сметка на собственика на „Технополис” Тодор Белчев.

„Когато вашият кмет Тодор Попов ме помоли да отделим част от площта в блокчето за децата, това ме удиви. Не искаше апартаменти за някой друг, а за децата. Как няма да уважиш такава молба”, коментира пред „Знаме” Тодор Белчев.В официалната си реч преди това той подчерта, че

в Пазарджик нещата се случват много бързо, те са малко по-големи и по-красиви

- благодарение на местната администрация, на фирмата-изпълнител и на хората, кито работят. В парка вече има изградени 20 обекта плюс автомивка и хъб за зарядни станции за най-мощните електромобили. Инвеститор и собственик на HOLIDAY PARK е компанията „Видеолукс Холдинг”, под чиято шапка са веригите „Технополис” и „Практикер”.

В словото си кметът Попов припомни

какъв „змиярник” е бил теренът, който днес е място за иновации

с открити около 700 работни места. „Тук хем можеш да си починеш, хем да се разходиш, хем да си напазаруваш. Това е нашият стил”, каза кметът Попов. „Г-н Белчев започна плахичко в Пазарджик. Но „Технополис” тръгна. После и „Практикер”… Истината е, че нито един човек с мащаб като него не отива в място, където няма мащаб и перспектива. И където няма доверие. Когато има доверие, една система върви напред. Това е атестат и за тях, и за нас”, подчерта кметът и благодари и за доверието, и за предоставените апартаменти на Младежкия дом.

На събитието тържествен водосвет отслужиха отец Максим и отец Спас от храм  „Св Богородица” и отец Петър от храм „Света Петка”. На сцената се изяви ансамбъл „Българе”, а за гостите, сред които бе и областният управител Валентина Кайтазова, имаше коктейл.

Водещият Богдан Томов също похвали кмета Попов

„Преди дни си побъбрихме с кмета на Велико Търново г-н Панов и му казах, че ще бъда в Пазарджик. Той ми заръча да поздравя човека, който е еталон за всички български кметове. Г-н Панов каза: „Това е човекът, по чиито крачки се равняваме и вървим по пътя, който той е тръгнал преди нас, защото има усет. Той е нашият център-нападател на сдружението на общините в България”, сподели певецът.

Да припомним, че послучай завършването на търговския комплекс довечера от 19:00 часа ще се проведе голям концерт на паркинга на HOLIDAY PARK, с участието на Гъмзата Брас Шоу и Берковската Духова Музика, като подарък за жителите и гостите на Пазарджик. Всеки ще може да се включи в предизвикателството за най-дългото хоро у нас.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички