Четвъртък, 14 Дек 2023
 
Регионът

„Таланти от Копривщица“ в последния тематичен уикенд в Стрелча

  11.09.2023 11:08             
„Таланти от Копривщица“ в последния тематичен уикенд в Стрелча

Последното издание на културната програма "Тематичен уикенд" на Община Стрелча и НЧ"Просвещение - 1871" за 2023 година бе посветено на талантите от съседна Копривщица под едноименното заглавие.
НЧ "Хаджи Ненчо Дончев Палавеев-1869" гостува за втори път на лятната сцена на Стрелча и отново привлече огромен интерес от страна на жителите и гостите на града.

Палитра от различни изпълнения, фолклорно обагрени, представиха талантите на Копривщица.
Многобройната публика с радост посрещна познатите й вече  Певческа група "Копришки бисери" с ръководител Иванка Личева и  Детски танцов състав "Копривщенчета" с художествен ръководител Димитрина Орашъкова.
Не по-малко завладяващи бяха изпълненията на младата певица Нелина Орашъкова и  Танцов клуб "Кръшно хоро" с ръководител Лучка Чотова.
За втори път на стрелчанска сцена  се изяви и Детска театрална школа "Забава до забрава"  под ръководството на Мария Мухова и Димитър Кунчев. Театралната постановка "Мързеливата Богданка" спечели зрителите не само с талантливите изпълнители, но и с въздействието на авторската музика на Светлана Мухова.

Последната тематична вечер на лятната програма за тази година завърши подобаващи с кръшни хора до тъмно и със силното задоволство и аплодисменти на вярната стрелчанска публика.
Инициативата ще продължи следващото лято с нови срещи с талантите на България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички