Пазарджик

Носителката на Гран при от “Пазарджик пее“ е участвала в “Шоуто на Слави“

  04.06.2023 08:39             
Носителката на Гран при от “Пазарджик пее“ е участвала в “Шоуто на Слави“

Преди броени дни в областния град се проведе третото издание на конкурса "Пазарджик пее". Носителката на Гран при Виктория Каменчева е на 13 години от Раковски, възпитаничка на ОУ „Христо Ботев“. С пеене се занимава от 3 клас, а вокален педагог й е Ирена Велева. Пред „Знаме“ за „Пазарджик пее“ момичето сподели следното:

- На този прекрасен конкурс емоциите бяха вълнуващи. Преживях два радостни дни, изпълнени с много смях и веселие, както и със срещи с много приятели. Много ми хареса конкурсът. Атмосферата също. Всяко дете се бореше за голямата награда и във всяка възрастова група конкуренция бе голяма. Радвам се, че видях толкова много пеещи деца. Това ми дава стимул. Музиката ми носи вдъхновение, радост и успокоение, предполагам, че е така с всеки музикант. Смятам да продължа да се занимава с музика.

Музиката обаче иска и жертви. Ето пък какво разкри за тях младата госпожица:

- Не излизам много пъти с приятелки, а ходя на пеене. Ако не всяка седмица, то през седмица ходя да пея на различни места. Ползата от конкурси като „Пазарджик пее“ е голяма. Обикаляш България и се запознаваш с много деца. Полезни са донякъде и риалити форматите. Там много хора те виждат и те чуват, но и много хора ти завиждат.

А Виктория има личен опит с тях. Участвала е в „Шоуто на Слави“:

- Бях на 9 години и стоях с тати на терасата, когато се появи реклама за „Шоуто на Слави“. Тати ме попита дали искам да ме запише. Аз, естествено, казах: „Да“. Тогава Евгени Димитров ме чу и ми каза, че съм одобрена. Бях най-щастливият човек, но знаех само две песни. Беше ми трудно да уча бързо песни, но ми беше също и забавно и имаше тръпка. От 1240 деца на кастинг избраха 20, а от тези 20 класираха само 12. Аз бях една от тях и стигнах до финал. И оттогава започнах да ходя по конкурси.

Спечелила е много награди – първи места от „Сарандев“ - Добрич, „Петнадесет лалета“ - Хисаря, „Родолюбие“ – Панагюрище, За изпълнители на забавна песен в Пловдив, „Път към славата“ - София, „Музиката е мечта“ - София, „Сребърна Янтра“ - Велико Търново и т. н.

Според Виктория има достатъчно качествена нова българска музика, „стига да ти се пее“. От родните изпълнители най-много харесва Мария Илиева и Михаела Маринова, а от чуждестранните - Christina Aguilera и много други. За сцената предпочита по-скромни дрехи „като за дете на моята възраст“. Освен да пее, обича да рисува и тренира.

Близките са едни от нейните най-горещи почитатели. От сърце се радват на изпълненията й.

- Много често ме карат да пея и те се веселят, а за мен е удоволствие. Последния път пях с гордост за тях на „Пазарджик пее“. Бях с баба, тати и мама. Пях от сърце и спечелих.

Лидия КАДИЙСКА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички