Понеделник, 04 Сеп 2023
 
Пазарджик

На риалити формат по бляскавост оприличиха „Пазарджик пее“

  05.06.2023 17:07             
На риалити формат по бляскавост оприличиха „Пазарджик пее“

ПАЗАРДЖИК. След 3-годишно прекъсване заради пандемията, Международният конкурс за млади поп изпълнители "Пазарджик пее" се завърна с трето издание. И то толкова пищно и блясково, че някои участници, ръководители и родители го оприличаваха на церемонията за раздаването на Оскарите и на риалити формат.

Участниците тази година надхвърлиха 100 и бяха на възраст от 6 до 21 години. Идваха от различни градове – София, Пловдив, Горна Оряховица, Добрич, Силистра, Велико Търново, Мездра, Сливен, Ямбол, Хасково, Нови хан, Сопот, Карлово. Разбира се, на сцената излязоха и деца и младежи от нашата област - от Пазарджик, Панагюрище и Велинград.

По регламент, разделени във възрастови групи, пяха

индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи

Представяха една песен на родния си език и една по избор. Оценяваше ги младо, професионално и безпристрастно жури в състав музикантите Дамян Попов, Лазар Вълчев, Мария Накова – Миа и Димитър Арнаудов.

- Видяхме уникални изпълнения, както и участници, от които има какво още да се желае – коментираха те. - Но приветстваме това, че децата и младите хора имат нужда да се качат на сцената, да покажат какво могат.

Усилията, вложени за сценични тоалети и артистично присъствие, също не останаха незабелязани за експертите.

- Имаше много дълги рокли, много прически и т. н. Това допринася изключително много за тържествеността и неповторимостта на събитието.

Показва отношение както към себе си като артист, така и към публиката

Съвсем заслужено бяха раздадени цял куп награди. Гран при отиде при Виктория Каменчева от Раковски с ръководител Елена Велева. Малко Гран при бе присъдено само в трета група, спечели го Андрей Манов от София. Подобаващо се представиха и участниците от Пазарджишка област. При силна конкуренция Ивана Фердова от Вокал Академи към Младежкия дом в Пазарджик завоюва трето място в своята възрастова група. Надежда Ковачева от Панагюрище е първа в четвърта група. Велинградската група „Караоке“ също си тръгна с отличие, както и Костадин Миров и Виктор Вълков, също от курорта.

За най-малките участници имаше специален диплом „Златен бонбон“ и лакомства

Не липсваха също така призове „Златен тийнейджър“. Проявата завърши с официално награждаване и емоционален галаконцерт на лауреатите.

И гости, и домакини останаха доволни от случилото се на сцената на зала „Маестро Георги Атанасов“ през двата конкурсни дни.

- Получи се страхотно – радваха се музикалният директор на „Пазарджик пее“ Сийка Вълчева и организаторите от читалище „Никола Вапцаров – 1897" и Община Пазарджик. - Децата бяха затъжени за нашата сцена след толкова дълго прекъсване. Получихме похвали за невероятната атмосфера, за осветлението, за озвучаването. Не всички певчески надпревари могат да се похвалят с този кристален звук и с тази тържественост. Приятелската обстановка, добронамереността и емоционалното отношение също не останаха неоценени. Зародиха се много нови приятелства.

Ето какво пък написа във Фейсбук Снежана Донева – ръководител на вокални групи „Бамбини“ - Пловдив:

„За нас бе чест и удоволствие да бъдем сред участниците на "Пазарджик пее"! Благодарим Ви за усилията и прекрасната и спокойна обстановка, която осигурихте на децата. Озвучаването бе на изключително професионално ниво. Ще бъдем част от конкурса винаги, когато можем. До нови срещи.“

Мила ТОДОРОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички