Други

Наш китарист с първо място в Младежкия джаз фест

  04.06.2023 08:35             
Наш китарист с първо място в Младежкия джаз фест
Борис (вляво) и Красимир впечатлиха журито
  Младежки джаз фест София/Youth Jazz Fest Sofia

СОФИЯ. Пазарджишкият китарист Борис Гроздев и колегата му – басистът Красимир Гълъбов от Пловдив, спечелиха първа награда на петото издание на „Младежки джаз фест София”. Борис, който учи джаз китара вече втора година в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”-Пловдив, и приятелят му Краси, бяха оценени в трета възрастова група, категория „Състави”, след изпълнение на два трудни джаз стандарта – Stella by Starlight и Have You Met Miss Jones. Журито хареса техниката и владението на инструмента на младите музиканти, но особено и това, че наблегнаха на импровизацията в редуването на солата на 4- и 6-струнните китари.

На фестивала, който се проведе от 25 до 27 май, имаше музикални ателиета и майсторски класове по различни теми, свързани с джаза. Джемсешън, флашмоб и гала концерт бяха още във фестивалната програма. „Всеки идва със своя вселена, на този фестивал тези вселени се срещат“ – коментира в ефира на Радио Jazz FM педагогът и музикант Йордан Владев, който е и създател и директор на Младежки джаз фест София.

На сцената в Дома на архитекта се изявиха младежи от 10 до 29 години. Деца на 9-годишна и по-малка възраст също се включиха и макар да свириха извън класирането, за тях имаше поощрителни награди.

Журито и организаторите изразиха възхищението си от класата на всички участници и признаха, че оценяването е било много трудна задача.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички