Пазарджик

Благотворително изкачване на Еленския връх тази събота

  03.06.2023 08:54             
Благотворително изкачване на Еленския връх тази събота

Събраните средства ще са за рехабилитацията на трима млади хора с детска церебрална парализа

Приятелството между Планинско спасяване – Пазарджик и хората със специфични нужди, включително с Руми, продължава. За тази събота (3 юни) е насрочено благотворителното приключение „Мисия помощ“. Ще се изкачва Еленския връх, като каузата е да се помогне за рехабилитацията на трима млади хора от Пазарджик с детска церебрална парализа. Това са Величко Димитров Йорданов (25 г.), Румяна Тодорова Георгиева (29 г.), Цветелина Георгиева Кузева (24 г.).

- Освен, че ще направим едно добро дело, ще допринесем заедно и за изграждането на общество от осъзнати млади хора, които си помагат, когато има нужда – допълват от Планинско спасяване – Пазарджик. - Ще поставим кутия за дарения, където можете да подкрепите доброто. Ще направим обществен отчет за приходите и разходите на събраните средства и начина им на изразходване. Деца и родители могат да излязат за малко сред природата и да погледнат на света от една по-висока и различна точка. Като същевременно подарят нещо хубаво на някого.

Събитието може да се приеме като състезание за тези от вас, които са по-спортно ориентирани или като забавен преход за тези, които не искат да се състезават. Община Пазарджик е сред организаторите. Записването на явилите се и раздаването на номера ще е в 09:00 ч., а стартът – в 10:00 ч. Няма предвиден награден фонд за първенците, но всеки ще получи грамота с написано време, за което е успял да се изкачи. Така при следващи изкачвания ще можете да си сравнявате времетраенето на прехода.

Планинско спасяване - Пазарджик ще подсигури подкрепителни пунктове с вода по маршрута, както и специализирана доболнична помощ, ако се наложи. Участието на деца под 11 години е желателно да е с родител/настойник. Участието на деца, които имат здравословни проблеми, трябва да се знае предварително от организаторите.

Сборният пункт за тези, които нямат собствен транспорт, е Зала „Маестро Георги Атанасов“. Останалите могат да отидат директно на зададената начална точка в указания час, а могат и да тръгнат и от сборния пункт. 

Еленският връх (535 м) е най-високата точка на Бесапарския рид, извисяващ се до Огняново и Синитево. При ясно време гледката отгоре е повече от прекрасна. Надморската височина на старта е около 230 м. Преходът няма да е особено труден, въпреки денивелацията от около 300 м. Взема се от туристите за около 40 минути до към 1 час. Маратонците го изкачват за около 25-30 минути. Ходи се изцяло по билото на рида, което придава допълнителна стойност на прехода.

Повече информация за събитието ще откриете във Фейсбук, както и на имейл [email protected].

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички