Пазарджик

Аксаковци представят „Вечната и святата“, поетичният спектакъл е посветен на Елисавета Багряна

  31.05.2023 14:48             
Аксаковци представят „Вечната и святата“, поетичният спектакъл е посветен на Елисавета Багряна

ПАЗАРДЖИК. Ученици от ПГ „Иван Сергеевич Аксаков“ ще представят поетичната композиция  „Вечната и святата“ на 1 юни, от 13.00 часа, на сцената на Младежки дом - Пазарджик. Спектакълът е посветен на забележителната българска поетеса Елисавета Багряна, която на 29 април щеше да навърши 130 години. Проектът се реализира по Националната програма на Министерството на образованието „Заедно в изкуствата и спорта“.

В представлението на младите таланти, които от началото на учебната година усвояват тайните на актьорското майсторство, са включени емблематични стихотворения на Багряна от стихосбирките й „Вечната и святата“ и „Сърце човешко“, както и стихотворения на Пейо Яворов и Христо Фотев. Темите за любовта и свободния полет на духа, силата на жената, обичта и чувствителността на човешката душа, ще оживеят на сцената през поетичната интерпретация на Десислава Магаранова, Ния Терзиева и Димана Йорданова от 10 клас, на осмокласниците Мария Грозданова, Моника Тодорова, Ангел Иванов и Гаро Ахмед, и техните ръководители актрисата Людмила Даскалова и Диляна Матакиева, преподавател по български език и литература.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички