Пазарджик

Ще се помага на две ТПК да стъпят на краката си

  01.06.2023 08:33             
Ще се помага на две ТПК да стъпят на краката си
Отляво надясно: Йордан Цольов, Иванка Цветкова, Николай Гошев, Владислав Лазаров, Соня Жилева, Ангел Янков и Надка Харизанова

Преизбраха Ангел Янков за нов 4-годишен мандат начело на Регионалния съюз

ПАЗАРДЖИК. Преди дни се проведе общо отчетно събрание на Регионалния съюз на трудово-производителните кооперации. Присъстваха председателите на 7 ТПК от областния град, Панагюрище, Пещера, Септември, Ракитово и Стрелча, а гост бе зам.-председателят на Националния съюз на ТПК Владислав Лазаров и юристът и отговорник за кооперациите в нашата област Николай Гошев. На събранието, председателствано от председателя на ТПК-Септември Йордан Цольов, единодушно за нов 4-годишен мандат като председател на РС на ТПК бе избран Ангел Янков, който оглавява Регионалния съюз от 2000 г., а от 1997 г. е начело на ТПК „Младост”.

На събранието се дискутира и как да се помогне на две бедстващи кооперации в областта – в Стрелча и в Ракитово, които почти не осъществяват дейност. Взе се решение да се търсят пазари и материали със съдействието на НС на ТПК. Ракитовци, водени от председателя Надка Харизанова, имат машините и персонала, и са готови да произвеждат дървени палети, а в Стрелча новият председател Иванка Цветкова се надяват отново да заработи шивашкият цех.

„Ще се помогне на тези кооперации. Този въпрос ще дискутираме и на предстоящото изложение в Банкя през юни, където се събират всички инвалидни кооперации, и се надяваме до конгреса през ноември да има развитие по тази тема”, коментира пред „Знаме” Ангел Янков, който бе похвален за активността си и като члбен на УС на Националния съюз.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички