Крими

Полицейският бюлетин на 25 май 2023 г.

  25.05.2023 12:57             
Полицейският бюлетин на 25 май 2023 г.

В резултат на бърза и професионална работа служители от Полицейски участък-Изток при РУ-Пазарджик установиха и задържаха сериен извършител на кражби от жилища. В рамките на месец май в участъка били получени сигнали от трима жители от квартал „Изток“. Те съобщили, че от жилища или избени помещения тяхна собственост са извършени кражби. В рамките на трите посегателства за откраднати три велосипеда, 2 тротинетки, комплект въдици, няколко електрически строителни инструменти, скъп куфар. Щетите нанесени са стопаните са общо за около 3600 лева. В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия служителите от участъка заловили 36-годишен мъж от квартала. У него са открити част от откраднатите вещи. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а действията по документиране на престъпната му дейност продължават.

И полицаи от участъците в Батак и Ракитово установиха и задържаха, извършител на кражба от каравана. Вчера в полицейския участък в Батак била депозирана жалба от 54-годишен жител на Костандово. Той информирал органите на реда, че от караваната му в района на летовището „Цигов чарк“ край язовир Батак била извършена кражба. Апаш задигнал куфар с рибарски принадлежности и въдица, няколко различни по вид соларни лампи, телевизор и яке. Действията по разследване били проведени от съвместен екип от служители при участъците в Ракитово и Батак. Така е задържан 52-годишен ракитовец, у когото са открити противозаконно отнетите вещи. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик задържаха млада жена, притежаваща наркотици. Полицейска акция по противодействие на разпространението на наркотици била проведена вчера от служители на сектор „Криминална полиция“. Действията им били подпомогнати от автопатрул на група „Опазване на обществения ред“ при РУ-Пазарджик. В близост до АМ „Тракия“ полицаите спрели лек автомобил „Фиат“. Във возилото пътували двама мъже и една жена. При последвалата проверка криминалистите установили, че 27-годишната пътничка от Белоградчик пренася в себе си полиетиленов плик съдържащ суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид с обща маса около 52 грама. Жената е задържана за 24 часа в ареста, а дрогата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство.

Неправоспособен и почерпен с алкохол водач е задържан от служители на РУ-Септември. Снощи около 23.30ч. на улица в септемврийското село Ковачево автопатрул спрял за проверка „Ленд Ровър“ с водач 41-годишен жител на същото село. Униформените установили, че мъжът е неправоспособен и е зад волана с 2.72 промила концентрация на алкохол. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички