Други

Обучение за право на мирен протест в Комплекс ”Човеколюбие”

  22.05.2023 14:57             
Обучение за право на мирен протест в Комплекс ”Човеколюбие”

На 18 и 19 май 2023 г. в Комплекс за социални услуги  „Човеколюбие” се проведе онлайн обучение на тема „Правото на мирен протест – от подаването на уведомление до мятането на домати”. Събитието е инициатива на Български център за нестопанско право – фондация в обществена полза, която работи в подкрепа на гражданските организации в България.

Участниците в обучителен модул „Гражданско образование и възпитание” имаха възможност да се запознаят със законодателната рамка в България, свързана с правото на мирен протест, както и с международните стандарти. Изясниха си каква е границата между хулиганските прояви и правото на мирно протестиране в името на хуманни каузи и реализиране на човешки права и свободи.

Присъстващите споделиха своя опит, свързан с правото на мирен протест – от участието в мълчаливо присъствие „За прозрачност в работата на община Пазарджик” до подкрепата на поредица от национални протести на майките на деца с увреждания  към инициативата „Системата ни убива”.

„Обучителен модул „Гражданско образование и възпитание” има за цел да повиши познанията на потребителите на Комплекс „Човеколюбие”, свързани с правата и отговорностите им като граждани, заемане и отстояване на гражданска позиция и др.”, поясни Анна Тилова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички