Понеделник, 21 Авг 2023
 
Други

Допълнителни полицейски патрули следят движението по време на баловете

  22.05.2023 08:57             
Допълнителни полицейски патрули следят движението по време на баловете

Месец май е изпълнен с много празнични и тържествени събития. Традиционно най-очаквани си остават абитуриентските балове. Готови за тях са зрелостниците, техните преподаватели, родители, близки, приятели. Моментът на завършване е важен, защото младежите, които вече са пълнолетни и носят пълната отговорност за всички свои действия и постъпки.

Осигуряването на нормалното протичане на баловете, охраната на обществения ред и пътната безопасност изискват от полицейските органи и инспекторите „Държавен противопожарен контрол” в цялата област мобилизация на сили и средства, предприемане на ефективни превантивни мерки.

Осъществени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление. В заведенията с празнуващи абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. На собствениците и управителите на заведенията, в които ще празнуват абитуриентите, са изпратени предписания за недопускане на нарушения на обществения ред. Припомняме, че след 22 часа в заведенията лица, ненавършили 18-годишна възраст без придружител, няма да се допускат.

Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край. Законът за движение по пътищата изисква, когато зрелостниците са пътници в превозното средство, следва да са с поставен колан/каска. За пореден път напомняме, че неспазването на това изискване се санкционира с глоба, както за водача, така и за пътника нарушител.

С особено внимание се обръщаме към онези абитуриенти, които имат намерение сами да управляват превозните си средства по време на баловете. При никакви обстоятелства те не бива да сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. В случаите, когато се установи управление след употреба на алкохол над 1,2 на 1000, под въздействие на наркотично или упойващо вещество, това се счита за престъпление, а законът предвижда образуването на досъдебно производство. Наказания в този случай са предвидени и за собственика на моторното превозно средство.

Служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент.

Припомняме и графика за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик

1. ПГ по фризьорство и ресторантьорство– 20.05.2023 г.

2. ПГ по строителство и архитектура - 23.05.2023 г.

3. ПГ по механотехника – 24.05.2023 г.

4. ПГ по икономика и мениджмънт – 24.05.2023 г.

5. СУ „Георги Брегов” – 24.05.2023 г.

6. ПМГ „Константин Величков” – 25.05.2023 г.

7. ЕГ „Бертолт Брехт”– 25.05.2023 г.

8. ПГ по химични и хранителни технологии – 26.05.2023 г.

9. СУ „Георги Бенковски” и СУ „Петър Берон” – 26.05.2023 г.

10. Спортно училище – 26.05.2023 г.

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН в гр.Пазарджик пожелават на абитуриентите, техните семейства и близки весели, щастливи и безгрижни празнични дни.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички