Пазарджик

Спортното училище тържествено изпрати първите си 59 випускници /СНИМКИ/

  16.05.2023 12:18             
Спортното училище тържествено изпрати първите си 59 випускници /СНИМКИ/

ПАЗАРДЖИК. С много пожелания, усмивки и сълзи премина днешното официално изпращане на абитуриентите от първия випуск в най-новата история на Спортното училище. Успешен старт в живота и „На добър час” пожелаха на 59-те зрелостници след 6-годишното им обучение директорът Георги Георгиев, кметът на общината Тодор Попов, началникът на Регионалното управление на образованието към МОН Дора Дулчева, директорът на общинската дирекция „Образование” Гергана Табакова, учители, треньори родители…

Емоциите бяха в повече и на официалните лица.

- Аз съм изключително щастлив, че ви виждам днес тук, толкова пораснали. А все едно, че беше вчера. Денят преди 6 години, в който бяхме строени тук за откриване на новата учебна година, а вие бяхте първите ни ученици - каза директорът на училището Георги Георгиев. - Искам да ви благодаря за това, че извървяхме този път заедно. И за това, че вие и вашите родители направихте този избор – а знам, че той не е бил лек. Ние бяхме едно ново прохождащо училище... Надявам се, скъпи зрелостници в нашето училище да сте получили максимума от знания и умения, които ще ви помогнат в живота оттук нататък. Надявам се за вас по-доброто да предстои и да се реализирате в областите, в които решите да се развивате. За нас ще бъде радзост, гордост и чест да ви видим като едни успели и щастливи хора. От името на целия екип ви пожелавам: На добър път!

Георгиев благодари на кмета Тодор Попов за това, че той е причината за възраждането на Спортното училище, и за подкрепата.

- Да, 6 години минаха бързо и тези „мишленца” тогава сега станаха красиви млади мъже и жени – въна се назад във времето и кметът Попов. - Тогава беше трудно, защото малко хора вярваха, че Спортното училище отново ще добие тази слава, която имаше в годините. Сега виждаме, че дори започва да надхвърля тази слава, защото през тези 6 години тук се утвърди един добър колектив, на който сърдечно благодаря, с добри треньори и преподаватели, с добър ръководен екип. И резултатите не закъсняват… Скъпи млади хора, оттук нататък предстои по-трудното. Защото това са вашите последни безгрижни дни. В живота ви вече ще има много повече конкуренция, много повече усилия ще сеизискват в това вие да опитате да бъдете успешни хора. Животът е борба всеки ден. Направете така, че да се занимавате с това, което ви харесва, превърнете го във ваша професия, за да бъдете щастливи. И не забравяйте откъде сте тръгнали. Но също така осъзнавайте ясно къде искате да отидете – каза Тодор Попов. - Моята молба към вас е – направете така, че да бъдете номер едно в това, с което се занимавате. Убеден съм, че наистина по-добрите дни ви предстоят – убеден бе кметът. Той бе подготвил подаръци за абитуриентите – биографичната книга на Христо Стоичков.

- Това е книгата на най-успелия български спортист. Прочетете я, защото там ще намерите всичко, за да разберете как да станете номер едно. Пожелавам ви след време всички вие да достигете славата, успехите и любовта към България, която има Христо Стоичков. Да сте ми живи и здрави! Късмет по житейския път! - пожела Попов.

Дора Дулчева също отправи пожелания към зрелостниците.

- Благодаря, че съм част от този 16 май, който ще бъде част от историята н Спортното училище. Не знам дали всички вие, млади дами и господа, осъзнавате, че след повече от 25 години Спортно училище в Пазарджик има зрелостници. Искам да запазите емоцията и енергията от тези 19 години, на които сте сега, и с помощта на всичко, което сте научили в този храм на знанието с тази енергия да реализирате мечтите си, за да можем всички ние да се чувстваме горди. Оттук са излезли много световни, европейски, олимпийски шампиони-. От сърце желая едни от тях да бъдете и вие. На добър час! - пожела началникът на РУО.

Емоционално бе приветственото слово на Цвета Христоскова – класен ръководител на 12А клас, която не можеше да сдържи сълзите си.

„Ние с вас творихме, живяхме, учехме, радвахме се и плакахме. Защото вие осмислихте нашия труд и нашите стремежи. И защото ние ви обикнахме като наши деца... Скъпи зрелостници, времето ни заедно отлетя неусетно и сега не е важно, че звънецът мълчи и повече никога няма да чуем заедно неговата песен. Не е важно, че коридорите са тихи без вашия смях. Вашият дух и вашата младежка наивност винаги ще останат тук. Ние, вашите учители, винаги ще помним и добрите, и трудните моменти, през които минахме през тези 6 години. Нашите мисли винаги ще бъдат с вас, където и да сте по света. Бъдете силни! Бъдете борбени, уверени! И не се отказдвайте от мечтите си – така, както сме ви учили. Бъдете добри хора. Създавайте красота за вас и за другите. Така ще бъдете истински щастливи. На добър час, мили момичета и момчета! – завърши словото си г-жа Христоскова.

Под аплодисменти знаменосците от 12 клас – Кирил Нанков, Стефани Петкова и Гери Костуркова, се вляха в „строя” на зрелостниците. Дванайсетокласниците Денислав Панчев и Любомир Германов от сцената поздравиха съучениците и преподавателите си.

С огромна признателност първият випуск подари на своето любимо училище портрет на първоучителите – славянските просветители, братята Кирил и Методий.
На финала в небето полетяха и десетки балони, а в двора се изви българско хоро. Училищният звънец изпрати първия випуск на Спортното училище в големия живот.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички