Четвъртък, 10 Авг 2023
 
Крими

Масирана полицейска операция през изминалото денонощие, ето резултатите

  11.05.2023 12:06             
Масирана полицейска операция през изминалото денонощие, ето резултатите

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе масирана специализирана полицейска операция. Тя е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия. В нея взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на акцията са проверени 1122 човека, 851 моторни превозни средства, 16 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 10 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 48 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 19 престъпления, образувани са 12 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 10 лица. Съставени са 50 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 24 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

По характерни случаи:

Установени са 4 лица извършили кражби, като три от тях са малолетни. Момче и момиче от Велинград, на 11 и 13 години, са задигнали от физкултурен салон на велинградско училище два смартфона. 12-годишен от Лесичово успял да открадне от паркиран в село Калугерово лек автомобил сумата от 300 лева. С децата работят инспектори „Детска педагогическа стая“ и криминалисти.

Полицаи от различни структури са засекли шестима на възраст между 16 и 27 години, живеещи в Панагюрище, Пазарджик, селата Синитово и Огняново с наркотични вещества. Най-често органите на реда са откривали синтетичен канабиноид и марихуана. Двама шофьори са установени да управляват автомобилите си под въздействието на наркотици, а един с отнето свидетелство за управление на МПС и дерегистрирано возило. 26-годишен от Пазарджик е разобличен, като извършител на вандалска проява. Той надупчил с остър предмет четирите гуми на паркирана лека кола в областния град. 73-годишен водач от Враца пък е задържан в ареста заради предложен от него подкуп на служители от РУ-Септември. Мъжът подхвърлил в служебния автомобил банкнота с номинал от 20 лева, за да не му бъде съставен акт за установеното от униформените нарушение.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички