Четвъртък, 03 Авг 2023
 
Регионът

Голямо количество препарати за растителна защита без документи за произход е открито във Велинград

  28.04.2023 16:38             
Голямо количество препарати за растителна защита без документи за произход е открито във Велинград

Съвместната проверка е извършена тази седмица на територията на Велинград. В процеса на предприети действия в частен имот е установено голямо количество препарати за растителна защита, без документи за произход. Служители на БАБХ са констатирали, че тези препарати не са разрешени за използване в рамките на Европейския съюз, като с цел освобождаването им за продажба те са били преопаковани и етикирани, съгласно изискванията на действащото законодателство за разрешаване пускането на пазара и употребата на продукти за растителна защита.

Открити са 1191 литра течни хербициди;  452 кг прахообразни хербициди;  3587 литра инсектициди и 50 кг фунгициди. Иззети са и множество празни бутилки, етикети, холограмни стикери на различни производители, капачки и уреди за затваряне и лепене на бутилки. В хода на инспекцията са установени и 455 кутии цигари от различни марки без български акцизен бандерол.

По случая са образувани две досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички