Други Избори

Атидже Вели от Сърница: Само ДПС води диалог със земеделците и животновъдите. Благодарение на Движението Брюксел чу проблемите на малките ферми

  31.03.2023 11:15             
Атидже Вели от Сърница: Само ДПС води диалог със земеделците и животновъдите. Благодарение на Движението Брюксел чу проблемите на малките ферми

В месеца на милосърдието и смирението да продължаваме да бъдем заедно, защото нашите традиции и култура ни учат на заедност, на уважение и на диалог. С тези думи евродепутатът от ДПС Атидже Вели се обърна към множеството в Сърница, събрало се на предизборна среща. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова, социалният експерт д-р Хасан Адемов и Небие Кабак, втора в листата за Пазарджик. Водач на листата е Делян Пеевски.

Сърница9

Председателят Мустафа Карадайъ спомена проблема с дървата. Решенията се вземат на жълтите павета, но там не знаят как се режат дърва в Сърница и Борино. Не идват и да питат. Същото е и с всички останали проблеми, заяви Вели.

Тя разказа какво се случи Стратегическия план за развитие на земеделските райони. Това са европейските пари за българските земеделци и за малките общини, каквато е Сърница. В Брюксел ДПС успя да защити повече пари за малките земеделци и за животновъдите, за малките общини, подчерта евродепутатът от Движението.

Сърница8

Преди две години управляващите започнаха да пишат Стратегическия план и понеже не разбират същността на тези политики, написаха план без да се интересуват от проблемите на земеделието и на общините. Резултатът е, че имаме Стратегически план, но парите от него не достигат до никого. От Видин до Сърница не срещнахме нито един земеделец, който да е получил пари, каза Атидже Вели. И обясни причината: липсата на диалог, на разум и на носене на отговорност.

Преди една година ДПС събра асоциациите в земеделието, за да разбере проблемите им, за да търсим заедно решенията, когато се пишеше този Стратегически план. Понеже нямаше никаква комуникация и диалог, ДПС направи среща в Брюксел с еврокомисаря по земеделие и всички асоциации споделиха един проблем - липсата на диалог, който поражда всички останали проблеми след себе си. И животновъди, и производители на плодове и зеленчуци споделиха проблемите си, дори един стабилен сектор като зърнопроизводството, управляващите успяха да разклатят, каза Вели.

Сърница1

Ние предлагаме целенасочено ефективно подпомагане на малкия животновъд, на малкия земеделец, независимо от кой край на България е той. Защото в ситуация на война, това са хората, които осигуряват нашата храна и когато говорим за продоволствена сигурност те са част от тази сигурност, подчерта Атидже Вели.

Европейските средства трябва да стигат до всеки земеделец. Последните две години освен европейското финансиране, държавите дадоха милиарди евро за своите земеделци, така че да осигурят прехраната на Европа. В България това не се случва, посочи още тя

За да има земеделие в България, за да се развиват малките общини, успешната формула е ефективно подпомагане и инвестиции. Във всяка община, ръководена от ДПС, примерите за инвестициите и начина на живот са показател за успешния модел, които предлагаме, категорична бе Атидже Вели.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички