Други Избори

Д-р Хасан Адемов от Сърница: За да спрем обедняването, ДПС ще подпомогне уязвимите групи

  31.03.2023 07:24             
Д-р Хасан Адемов от Сърница: За да спрем обедняването, ДПС ще подпомогне уязвимите групи

Искам да ви честитя Свещения месец Рамазан - месец, който обединява душите и мислите на хората. Най-важно е да бъдем заедно, да бъдем целеустремени, за да можем да изпълним задачите, които предстоят пред Движението за права и свободи. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Сърница. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели и Небие Кабак, втора в листата за Пазарджик. Водач на листата е Делян Пеевски.

Сърница8

От Видин до Сърница хора ни казват едно и също - най-големият проблем е прогресивното обедняване. Инфлацията расте, цените са непосилни, а работните места - несигурни, заяви д-р Адемов.

И продължи: "От своя страна работодателите ни казват, че не могат да намерят квалифицирана работна ръка. Младите избягаха в Европа. Това са проблемите на хората в цяла България. Това е дневният ред на българските граждани".

Сърница1

Не може в ХХІ век, в европейска България, да има хора, които да си лягат гладни, а такива хора има. Прогресивната бедност е най-големият проблем, с който трябва да се преборим, посочи Хасан Адемов. И увери, че парламентарната група на ДПС в 49-ото НС ще пренесе този дневен ред на хората в парламента.

Сърница9

Социалният експерт на ДПС цитира данни от националната статистика, според които 75% от българските граждани имат проблеми със задоволяване основни жизнени потребности – храна, вода, осветление, отопление, включително на дърва.

Два пъти увеличен е дърводобивът, а дървата не стигат до хората. Измислят се най-различни варианти, за да не може хората да се възползват от правото си да имат дърва за огрев. Това са проблеми, които стоят на дневен ред и ние сме единствената партия, която предлага решение, каза д-р Адемов.

Сърница3

Ние от Движението за права и свободи искаме да бъдат подпомогнати хората от уязвимите групи, хората които не могат да се справят сами и с помощта на своите близки. Ако държавният ресурс позволява, тази група може да бъде по-голяма, но ако държавния ресурс не позволява, най-голямото несъответствие е сегашните политици да правят политика за сметка на заеми. Тоест - Асен Василев да поръчва музиката, а народът да плаща сметката, каза Хасан Адемов.

Те разрушиха финансовата стабилност в държавата, доколкото я имаше. Помните ли в края на миналата година, когато тези хора управляваха - изхарчиха 9 милиарда за 9 дни. Питам ги къде са тези пари? Засега няма отговор, заяви още д-р Адемов.

Това, което ние предлагаме, е да се преборим с бедността и мизерията, с възможността от социално изключване, да се преборим с високата инфлация, но не по начина, по който предлагат нашите опоненти – със замразяване на цени и надценки, а с инвестиции. Без инвестиции - външни и вътрешни, без европейската солидарност, инфлацията не може да бъде преодоляна, категоричен бе д-р Адемов.

ДПС показа как се прави това, докато управляваше в периода 2001 до 2009 година, когато завари една разрушена икономика, една разрушена социална система и направи всичко възможно българските граждани да живеят по- добре, подчерта той.

На 2 април да гласуваме с номер 13, за да може Движението за права и свободи да решава проблемите на хората, призова Хасан Адемов.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички