Четвъртък, 29 Юни 2023
 
Други Избори

“Възраждане“: Референдум за запазване на българския лев ще има

  30.03.2023 16:59             
“Възраждане“: Референдум за запазване на българския лев ще има

На път сме да направим най-големия пробив от 30 год. насам. България е на път да каже НЕ на няколко велики сили за еврозоната. С изтичането на единадесетата седмица от началото на подписката  за провеждане на референдум за запазване на българския лев са събрани 501 хиляди подписа. За последната непълна седмица, тоест вместо за седем, за шест дни, са събрани 34 хиляди подписа. Имаме още 12 дни до края на подписката, защото срокът ни изтича на 10 април. Ние, разбира се, няма да чакаме до последния възможен момент, за да не се окаже по някаква случайна причина, че Народното събрание  точно в този ден няма да работи - току виж някой се обадил като в бургаските, софийските и варненските училища и кажат, че има сигнал за бомба и няма да ни приемат в деловодството. Така че ще отидем може би два или три дена преди това. Разбира се, ще ви пуснем съобщения, за да можете да видите момента, в който внасяме цялата документация. Информацията продължава да се обработва, подписите продължават да пристигат и с тези темпове на събиране на подписи от порядъка вече на 30-40 хиляди на седмица и с пристигащите подписи всеки ден от страната и чужбина вероятно подписката ще нарасне от порядъка на около 550 хиляди горна граница.

„При всички положения сме уверени към настоящия момент, че референдум ще има, защото успоредно със събирането на подписите, ние вече и ги въвеждаме в електронен вариант, тъй като такова е изискването на закона. Към настоящия момент процентът на подписите, които не отговарят на изискванията, тоест или нямат пълно ЕГН, или нямат пълен адрес, е по-малко от 10 процента - колебае се между 8 и 10 процента. Което означава, че от тези 501 хиляди подписа, валидните до момента са 450 - над необходимата граница от 400 хиляди подписа, за да стане референдумът задължителен. Така че референдум ще има - кога ще бъде той вече зависи единствено и само от волята на президента, защото той е човекът, който решава.“, коментират от “Възраждане“.

„Възраждане“ ще посетят и Информационно обслужване АД, за да поискат от държавната институция изборния процес в нея да се наблюдава от представители на всяка политическа сила. По-рано през седмицата на пресконференция от политическата организация заявиха, че се съмняват в честността на изборния процес в Информационно обслужване АД като напомниха, че изпълнителният директор – Ивайло Филипов само преди седмици се върна от САЩ. Посещението на този виж държавен чиновник, който отговаря за изборния процес в най-важния ден на избори категорично означава, че в изборният процес е вероятно да има намеса на чужда държава. Ето защо “Възраждане“ покани всички политически партии да посетят заедно Информационно обслужване АД и да поискат присъствие на наблюдатели в изборният ден. Дълг на политическите партии е да защитят вота на избирателите си, категорични са от “Възраждане“.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.!

Избери свободата!

“Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички