Четвъртък, 29 Юни 2023
 
Пазарджик

НСА гостува на Спортното училище

  29.03.2023 13:52             
НСА гостува на Спортното училище

Преподавателите от НСА „Васил Левски“ гл. ас. д-р Мария Янчева –  световен и европейски шампион по самбо, от катедра „Борба и джудо“ и гл. ас. д-р. Наталия Стоянова от катедра „ Водни спортове“ бяха гости на учениците от Спортно училище град Пазарджик. Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в Академията.

 Гл. ас. д-р Мария Янчева поясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага академията и спортните дисциплини. Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище имат предимство при кандидатстване, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията.

Учениците от Спортното училище научиха още, че за студентите в НСА непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, както и че участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение.

Европейската и световна шампионка по самбо Мария Янчева представи пред учениците част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците от Спортното училище, които се включиха във викторина с въпроси на спортна тематика и съответно получиха награди за отличните си отговори. Гостите отговориха и на многото въпроси, които учениците задаваха.

През тази учебна година завършва първият випуск на Спортното училище и логично интересът към представителите на Спортната академия от страна на дванайсетокласниците беше голям. Още повече, че сред тях има изявени вече спортисти с престижни национални и международни постижения в различните видове спорт.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички