Други Пазарджик

„Асарел-Медет” и Професионалната гимназия в Панагюрище подписаха нов 5-годишен договор за дуално обучение

  07.03.2023 14:48             
„Асарел-Медет” и Професионалната гимназия в Панагюрище подписаха нов 5-годишен договор за дуално обучение

Изпълнителният директор на "Асарел-Медет"АД инж. Николай Пелтеков и директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище инж. Лушка Апостолова подписаха на 2 март нов договор за провеждане на професионално обучение чрез работа. Контрактът е за срок от 5 години - до учебната 2026/2027 г. включително. 

Изпълнителният директор инж. Николай Пелтеков припомни, че „Асарел-Медет”АД е сред първите предприятия в страната, които въведоха формата на обучение чрез работа. „Радвам се, че партньорството ни с Професионалната гимназия в Панагюрище ще продължи и през следващите пет години. Дуалното обучение е сред най-успешните ни проекти, защото осигуряваме квалифицирани кадри за бизнеса, но заедно с това създаваме условия за младите хора в община Панагюрище да останат и да се реализират тук", каза инж. Николай Пелтеков. 

От старта на проекта в Професионалната гимназия в Панагюрище са приети общо 183 ученици в дуална форма на обучение в минни паралелки. През учебната 2022/2023 година в реална работна среда в „Асарел-Медет“ се обучават общо 36 младежи. Общо 76 ученици от четири випуска са преминали през предизвикателството „дуално обучение“, а 22 от тях вече са част от екипа на „Асарел-Медет" и работят рамо до рамо с бившите си наставници. Отзивите от ръководителите на вече назначените на работа младежи са изключително добри, което показва, че проектът успява да осигури добре подготвени и мотивирани млади специалисти.

За качеството на подготвените кадри говори и фактът, че през 2022 г. Цветан Кузманов, който е от първия випуск с дуална форма на обучение по специалността „Автотранспортна техника“, беше избран за „Най-добър в професията" от своите колеги.

От старта на проекта за дуално обучение през 2014 г. до 31 декември 2022 г. за успешната му реализация са инвестирани общо 636 238 лева. Те са изразходвани за ремонти на сградата и кабинетите, учебни табла, оборудване за електролаборатория, възнаграждение на учениците, работно облекло и лични предпазни средства, оборудване и ремонт на учебните зали в „Асарел-Медет“АД, обучения на наставници и др. Само за 2022 г. изразходваните средства за реализацията на проекта са в размер на 110 715 лева.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички