Пазарджик

Старшата лаборантка Грозденка Петрова се пенсионира след 47 години работа в МБАЛ-Пазарджик

  08.02.2023 15:05             
Старшата лаборантка Грозденка Петрова се пенсионира след 47 години работа в МБАЛ-Пазарджик

С благодарствено писмо, икона и стаен жасмин изненадаха Грозденка Петрова в Отделението по обща и клинична патология и съдебна медицина на МБАЛ-Пазарджик. Старшата лаборантка се разделя с работата и колегите след близо 47 години в болницата.

Грозденка Петрова започва работа като лаборантка в отделението, когато е едва на 19 години. Призна, че и е трудно да се раздели с колектива, но е вече на 66 години и смята, че е време да излезе в пенсия.

„Обичах си професията и свикнах с тази работа. Да си хистологичен лаборант е занаят, който трябва да се усвои с много точност, много внимание и много голяма отговорност“, обяснява Грозденка Петрова. „При нас изследване не може да се повтори и затова трябва да сме много прецизни“, допълва тя.

Попада в Патоанатомия след трагичен случай,

след като внезапно в отделението губят друга лаборантка,

с която стават близки. Тогава Грозденка все още е стажантка и се налага да започне на нейното място.

„В нашето отделение винаги е имало добра работна атмосфера и никога не съм съжалявала, че съм останала в този колектив“, казва Грозденка Петрова, която е старши лаборант на отделението от 2013 г.

„Откривам нова страница в живота си. Толкова години съм работила по един стериотип, а сега трябва да свикна да живея по нов начин. Нямам някакви планове, но едно е сигурно, че ще продължа да шия гоблени, както го правя от много години“, споделя Грозденка.

Първата старша в отделението, когато започва работа, е гобленарка, която я

увлича по шиенето

Така се разтоварва от напрежението в работата през изминалите над 40 години, посветени на тази професия.

Колегите й от отделението изпращат своята старша с много обич и топли чувства. В специалното им благодарствено писмо те и благодарят за всичките близо 47 години, които е посветила на своята благородна професия.

„Благодарим Ви за цялата всеотдайност в работата и търпение към колектива. За непрестанната отзивчивост спрямо всяка наша молба. За поддържане на добрия колективен дух и гладкото протичане на работния процес. Благодарим Ви за доброто ръководство и напътствията. Независимо, че професията на лаборанта стои в сянка, но без вашата работа, диагнозата е невъзможна. От съвсем млад специалист вие преминавате през процеса на оформяне, усвоявате тънкостите на занаята и стигате до там, че може да го предавате на следващото поколение!

С предстоящото пенсиониране Ви пожелаваме крепко здраве, така заслужената почивка и да запазите добрия дух!“, пишат в писмото си от Отделението по обща и клинична патология и съдебна медицина.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички