Пазарджик

В очакване на 48-то издание на Зимните музикални вечери

  31.01.2023 08:22             
В очакване на 48-то издание на Зимните музикални вечери

В първата вечер ще звучи Рахманинов по повод 150-годишнината от рождението му - чакаме и диригент от Италия

В четвъртък започва 48-то издание на „Зимни музикални вечери – професор Иван Спасов“. Традиционният за Пазарджик фестивал за класическа музика ще продължи до 5 февруари включително.

В първата вечер – 2 февруари, ще прозвучат Рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров и Симфония №2 в ми-минор на Сергей Рахманинов по повод 150-годишнината от рождението на композитора. Диригент ще е маестро Григор Паликаров.

Както всяка година следващите два дни ще са посветени на камерната музика. На 3 февруари (петък) е концертът на клавирното дуо Евгения Симеонова и Десислава Щерева. Те ще изпълнят произведения на Панчо Владигеров за две пиана. На 4 февруари (събота) пък е концертът на мецосопрана Гергана Русекова, възпитаничка на пазарджишкото училище „Георги Брегов“. На пианото ще е Симеон Златков, а програмата включва вокалния цикъл от Франц Шуберт „Зимен път“.

В последната фестивална вечер – 5 февруари, неделя, пазарджишката публика ще има възможност да се наслади на произведения на Иван Спасов (“Игри“), Джовани Виоти (Концерт за цигулка и оргестър №13 в ла-мажор) и Муцио Клементи (Симфония №2 в ре-мажор) под диригентството на Джулио Маразия от Италия. От Италия е и солистът на цигулка - Еторе Пелегрино.

По-рано в неделя (5 февруари), от 11 часа, ще е традиционният концерт – матине на младите изпълнители от музикалните школи и паралелки в Пазарджик.

Съпътстващата изложба тази година ще е документална и ще е посветена на Симфоничния оркестър в Пазарджик.Носи името „Път с успехи“.

Началото на всички концерти е от 18:30 часа в зала „Маестро Георги Атанасов“, а входът е свободен.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички