Регионът

Поощряват активността и добротворчеството на панагюрските ученици с инициативата ”Буден клас”

  25.01.2023 16:39             
Поощряват активността и добротворчеството на панагюрските ученици с инициативата ”Буден клас”

ПАНАГЮРИЩЕ. Общинската администрация ще поощрява активността и добротворчеството на учениците с инициативата „Буден клас”. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Общината, съобщи за БТА Мария Джамбазова, секретар на комисията. В рамките на учебната година ще бъдат отличени класовете, които покажат как общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри хора. Целта на инициативата е въздигне любовта към родното училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, огласяване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции, обясни Джамбазова.

През декември са отличени два класа - 4 „б“ от Основно училище „Професор Марин Дринов“ с класен ръководител Нели Крайчева и  9 „а“ от Средно училище „Нешо Бончев“ с класен ръководител Нистор Хаинов.   Учениците от 4 „б“ клас са направили различни благотворителни акции с грижа към околната среда. Провели са игри, занимания и беседи. Направили са различни проекти, свързани с темите: „Добри и качествени отношения“, „Благодарност и прошка“, „Разлика между доброто и лошото“, „Дървото на доброто“, „Милосърдие и щедрост“.    Учениците от 9 „а“ клас са организирали и подновили цялостно паметника на Джуджевия род, както и буквите на паметниците на Павел Бобеков и Захари Стоянов.

Инициативата „Буден клас“ продължава до края на тази учебна година. В нея могат да участват ученици от всички училища в Община Панагюрище. С приза „Буден клас на годината“ ще бъде отличен един клас от всички участвали през трите етапа. Наградата е екскурзия, осигурена от Общината.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички