Спорт

В Турция надъхани да бият Хебър, нашите амбицирани за първа победа в ШЛ

  25.01.2023 09:12             
В Турция надъхани да бият Хебър, нашите амбицирани за първа победа в ШЛ

АНКАРА. Довечера вицешампионът на Турция Халкбанк (Анкара) приема родния първенец Хебър (Пазарджик) в последен двубой от груповата фаза на най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Срещата от група В е от 16:30 ч. българско време, като ще се изиграе в емблематичната зала "Башкент".Нашите момчета снощи пристигнаха в Анкара и направиха официалната тренировка. Пред "Знаме"  играчът на финалния мач за спечелената Купа на България Добромир Димитров коментира, че обстановката е особено приповдигната след победата над Дея спорт и всички са пределно мотивирани да  запишат първа победа в приключващата за нас тазгодишна кампания в Шампионската лига.

Пълното интервю с разпределителя на Хебър четете в книжния ни брой в петък.

В състава на гранда от южната ни съседка са пределно мотивирани, като отбелязват, че това, може би, е най-важният им мач за годината. Да припомним, че в първия двубой помежду им Халкбанк надделя с 3:2 гейма в зала "Васил Левски" в Пазарджик. Ето какво споделиха някои от звездите на тима преди двубоя:

"Вярвам, че нашите фенове ще ни подкрепят от момента, в който излезем на терена, до последния съдийски сигнал. Знаем какъв труден противник е Хебър. Искаме да ги победим и да продължим пътя си като победител в групата. Вярвам на съотборниците си", смята опитното либеро Волкан Дьоне. Другото либеро Дениз Ивген категорично заявява, че познават добре конкурентите си, които, по думите му, са лесен противник. "Ние имаме цели и искаме да ги постигнем - да извървим целия път до финала. Ще се изправим срещу Хебър в Анкара, искаме да се възползваме от домакинския фактор и да останем на лидерското място, като вземем три точки. Затова го считаме за много важен мач. Единствената ни мисъл е да победим. Вярваме, че ще успеем, като играем добре пред нашата публика." Посрещачът Оузхан Доорулук споделя: "Мачът с Хебър е от голямо значение за нас, за да завършим в групата като лидер. Ако постигнем това, ще отидем директно на 1/4-финалите и ще имаме предимство. Знаем, че публиката в Анкара ще ни подкрепя до края".Центърът Юнус Емре Таяз потвърждава мнението на колегата си, но отбелязва, че българският шампион е опасен и трябва да дадат всичко от себе си. "Ако спечелим, ще бъдем победител в групата, ще се класираме директно за четвъртфиналите. Знаем какъв опасен отбор е Хебър. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим и представим нашия клуб и страната ни по най-добрия възможен начин. Очакваме подкрепа от публиката в Анкара и нашите фенове пред телевизора". 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички