Крими

Арестуваха Иван Белишки след сигнал, че заплашил с пистолет Стоян Таслаков, той твърди, че е бил нападнат

  24.01.2023 18:36             
Арестуваха Иван Белишки след сигнал, че заплашил с пистолет Стоян Таслаков, той твърди, че е бил нападнат

Синът на кмета на Панагюрище Иван Белишки е арестуван в София за закана за убийство. Мъжът е бил задържан в района на ул. "Нишава" в София преди броени минути. Днес от "Възраждане" съобщиха, че техният депутат Стоян Таласков е бил заплашен с пистолет от Белишки, който е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки. "Добре съм. Справих се с нападателя. Той има повече поражения. Нищо ми няма. Не ми звънете, нямам батерия", написа на страницата си депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков. "Таслаков е вторият народен представител от ПГ на "Възраждане", който е системно заплашван с убийство от Иван Белишки. За това многократно са сезирани МВР и Прокуратурата, но към момента реални действия по задържането на Белишки не са реализирани", съобщиха от "Възраждане".

Пред bTV Белишки зави, че не е заплашвал.никого, а е бил нападнат от Стоян Таслаков и маскирани лица. По думите му, бил нападнат пред вход, където има камери, и ще чака досъдебното следствие да си свърши работата. Той бе откаран да получи медицинска помощ преди да бъде отведен в ареста.

През пролетта на миналата година Иван Белишки бе задържан по подозрение за умишлено причиняване на пожар на чужд имот - сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница,  и за лека телесна повреда. Тогава кметът на Панагюрище заяви пред "Знаме", че синът му е бил арестуван от трима цивилни полицаи по анонимен сигнал. Те не са представили заповед за ареста и са заявили, че задържането е по неотложност. "Действали са като анонимните телефонни измамници. Виждате на кадрите как извършват ареста - а сега го обвиняват в лека телесна повреда на един от тези, които го арестуват, за нищо друго", каза кметът тогава. Впоследствие Белишки не бе обвинен за палеж.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички