Регионът

Областният управител даде разрешение на кмета на Велинград да сключи договор за обществен превоз без конкурс

  13.01.2023 17:42             
Областният управител даде разрешение на кмета на Велинград да сключи договор за обществен превоз без конкурс

За спешно осигуряване на превозвач по автобусни линии, квота на община Велинград, Областният управител Трендафил Величков разреши възлагането на обществения превоз в община Велинград без конкурс до провеждането на такъв.

Сключеният договор за обществен превоз между Община Велинград и „Чепино Автотранспорт – ЕООД“ – Велинград по предходна заповед на областен управител изтича на 16.01.2023 г.

Това е второ искане от кмета на община Велинград на основание чл.16д, ал.6 от Наредба №2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, да бъде дадено разрешение за предприемане на спешна мярка от община Велинград – пряко да възложи обществения превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми, квота на Община Велинград.

Към 10.01.2023 г. Община Велинград е обявила открита процедура по поръчка с предмет: „Извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми от квотата на община Велинград съгласно маршрутни разписания и специализиран превоз на деца и ученици по определени маршрутни разписания“, която към 16.01.2023 г. няма да е финализирана с избран изпълнител.

Със Заповед №ТУ-6 / 13.01.2023 г. на областния управител на Пазарджик се дава разрешение за срок от 6 месеца, превозите да бъдат възложени пряко от кмета на община Велинград, до финализиране процедурата за възлагане на изпълнител.

Обект на договора са градски автобусни линии във Велинград, както и междуселищни линии от гр. Велинград до: с. Алендарово, с. Света Петка, с. Цветино, с. Кръстава, с. Грашево, с. Драгиново, с. Дорково, гр. Костандово, гр. Пазарджик, гр. Пловдив, гр. Благоевград, гр. Сърница и гр. София, както и до различни населени места като междинни спирки по разписанията.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички