Понеделник, 13 Мар 2023
 
Крими

Полицейският бюлетин на 12 декември 2022 г.

  12.12.2022 12:39             
Полицейският бюлетин на 12 декември 2022 г.

Млад мъж извършил грабеж е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. На 25 ноември в полицейското управление на областния град отишли мъж и жена, заедно с 15-годишната им дъщеря. Оказало се, че същата вечер неизвестен е нападнал непълнолетното момиче. Нападателят бутнал тийнейджърката и отмъкнал скъп мобилен телефон. Работата по случая била поета от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Така след половин месечно разследване органите на реда установили, че автор на грабежа е 24-годишен пазарджиклия. Той е задържан, а спрямо него се води досъдебно производство.

 

Шестима са задържани заради притежаване на наркотици за времето от петък до днес. Част от тях били заловени от органите на реда в близост до учебни заведения. На улица във Велинград криминалисти и автопатрули засекли 35-годишен мъж и друг 49-годишен, и двамата жители на курорта. При вида на полицаите по-младият се опитал да изхвърли на земята полиетиленово топче с кокаин, а у другия полицаите открили две пликчета с наркотично вещество от същия вид. При аналогична проверка на улица в Пазарджик местни криминалисти проверили 22-годишен пазарджиклия. Той изхвърлил на улицата плик с бяло прахообразно вещество, което са оказало амфетамин. При претърсване в жилището на 36-годишен пазарджиклия екипи от сектор „Криминална полиция“ при местното полицейско управление намерили три стъклени буркана. Оказало се, че те били пълни с около 150 грама суха марихуана. В близост до училище в пазарджишкия квартал Изток служители от полицейския участък в квартала спипали двама мъже – на 28-години от Стрелча и 29-годишен от пазарджишкото село Пищигово. Те носели в себе си общо 12 топчета съдържащи синтетичен канабиноид. И шестимата са задържани за срок от 24 часа в полицейските управления във Велинград и Пазарджик. Спрямо тях са образувани бързи производства. 

 

Двама пияни шофьори са задържани в петък. На улица в панагюрското село Поибрене автопатрул на РУ-Панагюрище спрял за проверка „Фолксваген“. 34-годишният шофьор от същото село бил тестван с дрегер, като при пробата уредът отчел 2.09 промила концентрация на алкохол. По-скромен от него се оказал 60-годишен водач от село Лесичово. На пътя от Велинград за село Варвара той бил спрян от служители на РУ-Велинград, а пробата му се оказала 1.82 промила. И по двата случая са образувани бързи производство.     

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички