Крими

Полицейският бюлетин на 29 ноември 2022 г.

  29.11.2022 12:20             
Полицейският бюлетин на 29 ноември 2022 г.

Две са тежките катастрофи през изминалото денонощие на територията на региона. Първата е станала рано сутринта вчера на кръстовище в областния град. 56-годишен шофьор на „Фолксваген“ от панагюрското село Левски блъснал пресичащите на пешеходна пътека 34-годишна жена и нейния 6 годишен син от Пазарджик. Майката и детето са транспортирани от линейка в МБАЛ-Пазарджик с фрактури на таза и на лявата ръка, без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик, алкохолната проба на водача е отрицателна.

Втората и по-тежка катастрофа е регистрирана около 14 часа на пътя между областния град и съседното село Огняново. 64-годишен мъж от брациговското село Исперихово загубил управлението над лек автомобил „Ауди“. Колата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в „Сеат“, управляван от 61-годишен жител на пловдивското село Ново село. В резултат на настъпилия инцидент е починал 37-годшен пътник в „Ауди“-то. Водачът на същия автомобил е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота а друг 27-годишен пътник в немското возило е с фрактура на таза и гръдна травма. На мястото също е извършен оглед, води се досъдебно производство.

Тийнейджър извършил кражба на смартфон е установен от служители на РУ-Велинград. На 22 ноември в полицейското управление на курорта била получена жалба за извършена кражба от офис на куриерска фирма. Неизвестен успял да отмъкне скъп мобилен телефон. В резултат на проведеното разследване полицаите от местното управление установили, че автор на посегателството е  18-годишен младеж от ямболското село Гълъбинци. Телефонът е открит и иззет от органите на реда. По случая се води преписка.

Двама велинградчани са задържани в момент на незаконни разкопки. Снощи екипи на РУ-Велинград засекли двама млади мъже в местността „Сивек“ край курортния град. Последвали заградителни мероприятия и задържане на двамата. Оказало се, че това са криминално проявен 31-годишен жител на Велинград и негов 19-годишен съучастник от същия град. При извършения оглед органите на реда установили, че двамата са изкопали близо 30 дупки в търсене на културно-исторически ценности. Открити са детектор за метал и лопата, а в жилището на единия полицаите иззели 7 предмета и фрагмента, наподобяващи културно-исторически ценности. Дуото е задържано в ареста за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.      

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички