Регионът

Холянов пак е кмет на Ракитово, ОИК отмени решението си

  27.11.2022 18:48             
Холянов пак е кмет на Ракитово, ОИК отмени решението си

РАКИТОВО. Отстраненият от длъжност кмет на общината Георги Холянов отново е с кметски правомощия. Общинската избирателна комисия промени и отмени първоначалното си решение за отстраняването му от длъжност.
"Община Ракитово, може би, за пръв път показа непоклатима гражданска позиция. Благодарение на протеста в моя защита, на инициираната от гражданите подписка, стана ясно, че лични вражди и своеволия в нашата община повече няма да бъдат толерирани.", коментира Георги Холянов, който отново благодари за подкрепата. "Истината възтържествува!", коментираха доволно от канцеларията на Холянов след като преди минути завърши поредното заседание на ОИК по казуса с прекратяването на неговите правомощия.

След като ЦИК изказа становище в свое писмо, че при приетото първоначално решение за прекратяване на пълномощията на Холянов, ОИК-Ракитово е допуснала грешка като не е спазила законовите разпоредби, а именно, че при приемане на документи, касаещи предсрочното прекратяване пълномощията на кмет или общински съветник, следва решенията да се вземат с мнозинство 2/3 от присъстващите съгласно разпоредбите на чл.85, ал.4 от ИК , вследствие, на което решението е следвало да бъде отхвърлено. Така ОИК отмени своето първоначално решение и отхвърли сигнала на Димитър Делиев срещу Георги Холянов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички