Други

Да се потопиш в магията “Дон Диего“ преди мондиала

  27.11.2022 08:44             
Да се потопиш в магията “Дон Диего“ преди мондиала

Общинската съветничка от БСП Велина Георгиева-Петкова се потопи в магията „Марадона“ и направи съпричастни и приятелите си в социалните мрежи. Футболната аржентинска атмосфера идва от майсторски фотоси и емоционален коментар. Всъщност кадрите са от Апенините, но и без друго „адзурите“ не играят на световното. И със сигурност там, където е била съгражданката ни, хората стискат палци на „гаучосите“. Пред „Знаме“  Велина поясни, че е уловила преклонението към великия Дон Диего през август на пиацета „Марадона“ в Неапол.  Там помнят като вчера деня 30 юни 1984 г., когато избраният за най-добър футболист на 20-и век по гласуване на сайта на ФИФА, подписва с "Наполи". Всичко става в трескава надпревара с времето - в 20 часа същия ден в Италия влиза в сила законът за ограничаване привличането на чужденци. Все пак няколко часа преди резето да хлопне, Марадона е закупен. И на 5 юли легендарният аржентинец е докаран с хеликоптер на стадион "Сан Паоло" пред аплодисментите на около 70 000 тифози…

"Северът си има всичко - индустрия, пари, че и по-хубави жени. Но там никога няма да имат Марадона", казват в Неапол от този ден насетне".

Защо въпреки всички сантименти към отбора на Лео Меси, г-жа Георгиева-Петкова  има друг любим тим на най-големия футболен форум на планетата и как видя пиацета „Марадона“ - четете в книжния ни брой.

(Зн)


Свързани