Регионът

Областният управител връчи на 22 общини Европейския етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа

  25.11.2022 16:13             
Областният управител връчи на 22 общини Европейския етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа

ВЕЛИНГРАД. Област Пазарджик бе домакин на националния форум „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“. Събитието се проведе в спа столицата, организира се от МРРБ и има за цел да се представят добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление в България. В него участваха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

Областният управител Трендафил Величков  връчи Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа на 22 български общини - Ардино, Банско, Берковица, Вълчи Дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна Баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян и Търговище.

"Това е  Шестата процедура за присъждане на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Основен инструмент на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво се явява Етикетът за иновации и добро управление, който се присъжда за прилагане на 12-те принципа за добро демократично управление.

"За мен е изключително удоволствие и чест да удостоим със заслужено признание постиженията ви. Това е висок стандарт, към който всички публични институции трябва да се придържаме, но и да се стремим да развиваме чрез търсене на новаторски подходи“, каза в приветствието си към участниците във форума Величков. Той благодари на МРРБ, което в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България повече от 15 години успешно координират, подкрепят и популяризират прилагането на принципите за добро управление на местно ниво. Величков приветства усилията на всички представители на местната власт за подобряване на публичната среда, постигане на откритост и прозрачност, по-ефективно управление на публичните средства и непрекъснат диалог между институциите, общините и гражданите.

Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво е сертификат за качество на цялостното управление в общините, като управлението се оценява по единни критерии и индикатори, разработени от Съвета на Европа, валидни за всички държави-членки. С него се удостоверява, че дадена община отговаря на европейските стандарти за качество на управлението на местно ниво.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички