Четвъртък, 23 Фев 2023
 
Спорт

Попитахме нашите ”Кой ще спечели Мондиал’2022?” Аржентина и Бразилия са фаворитите

  26.11.2022 08:41             
Попитахме нашите ”Кой ще спечели Мондиал’2022?” Аржентина и Бразилия са фаворитите

Миналата неделя започна световното първенство по футбол в Катар. Наричат го „необичайното“ заради времето и мястото, но пък до 18 декември ще се наслаждаваме на Цар Футбол. Нищо, че ФИФА и страната домакин търпят много критики, а феновете-туристи се съмняват ще намерят ли евтина и достъпна бира на Мондиала. Попитахме футболни хора от региона кой ще спечели световното и кой е отборът, за когото ще викат. В анкетата ни Аржентина поведе на Бразилия…

Ганчо Евтимов, треньор и бивш футболист с над 270 мача в А група и 80 в „Б“ група:

Аз бих заложил на двата гранда от Южна Америка - Бразилия и Аржентина. Но веднага след тях слагам държавата, която най-добре знае как се печели Световна купа - Германия. Искам да видя най-великия за мен футболист как вдига този трофей. А това безспорно е Лео Меси.            

Тодор Чаворски, футболист на „Хебър“:

Аржентина. Аржентина! Меси! По принцип от малък съм за Бразилия, но тази години искам Аржентина да спечели купата заради Меси. Това най-вероятно му е последно световно първенство и искам за пореден път да покаже кой е най-великият. Да, определено и бразилците тази година са много силни - ако стане финал Бразилия-Аржентина, какво по-хубаво от това? Неймар може да е много добър, но аз лично не го харесвам от момента, в който отиде в ПСЖ от „Барса“ заради пари.

Христина Колева, спортен журналист в. „Труд“:

Пристрастна съм. Заради всичко, което е и което може, Лионел Меси заслужава да грабне световната титла. Да я прегърне, да се разплаче, да посочи небето и да благодари на баба си, която първа го води на стадиона, на легендата Диего Марадона, който ще се моли и от Рая. И на Господ, който му е дал таланта в краката. Цяла Аржентина и аз очакваме този миг. Причината не е само екзекуторът Меси, който гони няколко рекорда на това първенство. Причината е в убийствения състав на Лионел Скалони. Той повика най-вече в атака такива футболисти, на които видяхме качествата, когато спечелиха Копа Америка. Само от вратаря на „Астън Вила“ Емилиано Мартинес ме е страх, но да кажем, че ще има 7 щастливи дни на това световно. Само погледнете атаката - Анхел ди Мария („Ювентус“), Лаутао Мартинес  („Интер“), Хулиан Алварес („Манчестър Сити“), Хоакин Кореа („Интер“), Пауло Дибала („Рома“) и Меси (ПСЖ). Това не са футболисти, а хищници. И мотивацията, както каза Меси в интервюто си за Хорхе Валдано, е на макс. Дори семействата им не могат да спят, вълнуват се, смятат точки, предсказват съперници... Да не забравяме Скалони. Този млад специалист мога да го сравня само с мотиватора Луис Енрике. Скалони е по-умерен, но иска максимума, показа го и след последната победа на тима си с 5:0 над ОАЕ, като заплаши състава, че някои футболисти не били на ниво и ще ги смени преди световното. Селекционерът на Испания е стратег и е по-емоционален. Световният шампион от 2010 г. Испания е в група с Германия, Япония и Коста Рика, съвсем преодолима, ако имаш в състава Унай Симон, Аспиликуета, Бускетс, Коке, Педри, Мората и Асенсио. Аржентина е в Група С с отборите на Саудитска Арабия, Полша и Мексико. Тук може да ги затрудни малко Полша с Левандовски, но едва ли ще ги бие. Мексико има доста проблеми и разчита на легионери само в халфовата линия и в атака. Макар че Тата Мартино познава много добре Меси, едва ли знае как да го спре със защитници от „Монтерей“ и „Пачука“…  Други отбори няма да коментирам. Те въобще не са фактор... Да свикват с тоя статут. Искам финал Испания – Аржентина, макар че ще ми бъде трудно. Тогава ще плача със сигурност. Искам Аржентина шампион! Пожелавам си Скалонета шампион! Никога няма да забравя 5 август 2021 г., когато като фен изживях една от най-големите трагедии. Меси си тръгна от моята „Барселона“. Меси може да бъде голямата футболна любов на всеки фен, а ние, живите, сме щастливци, че гледаме тая магия. Няма да има друг като него. И затова, че е гений, заслужава да остане в историята и като световен шампион!

Георги Нетов, футболист, любимец на феновете на бившия си ФК „Оборище“.

Още от дете съм фен на Португалия. Заради Луиш Фиго. След това заради Кристиано Роналдо, който ми е идол. Но мисля, че Бразилия ще е номер едно – за мен двамата най-добри вратари в последните 4-5 години са тези на „Манчестър сити“ и „Ливърпул“ (Едерсон и Алисон, б.р.). Треньорът на Бразилия Тите трябва да хвърля монета кого да избере. Пред тях Тиаго Силва, който е страхотен защитник – трудно се пропуква и печели почти всяко единоборство... Но най-важното в един отбор е халфовата линия! Фред и Казимиро са просто брутални. А пред тях – Неймар! Това вече е върхът… Мисля, че Неймар ще стане номер 1 на първенството.Има качествата и тази година е в най-добра форма. Когато срещу „Ювентус“ не игра с ПСЖ, това им беше единствената загуба на французите. Колкото и да са добри и Мбапе, и Меси, той може да вкарва, може и да подава. А Жизус, който е номер 1 в Англия и освен като център-нападател е отличен по крилата. Ами Джинуър отляво? И по дясното кило са един от друг по-добри – Рафиня, Антони… Доскоро си мислех, че Франция може да спечели, но с отпадането на Канте, на Погба, а сега и на Нкунку… Пък и Бензема не е тренирал пълноценно…. След Бразилия слагам Португалия, после Аржентина. Освен Меси нямат изявени футболисти, но като отбор играят със сърце и душа за Лео. А той може всичко. След тях Франция и Белгия, която също има много силен състав. Но си спомняме, че на предното световно Еден Азар изнесе 90 процента от цялата им продукция, а сега не е играл дълго време и не се чувства добре в Мадрид…

Спас Гигов, бивш футболист с над 170 мача в „А“ и „Б“ група, настоящ треньор в „Хебър“:

Аз съм за Аржентина. Винаги на големи първенства съм бил за Аржентина и Италия - заради Диего Марадона и Лео Меси, които са двамата най-велики футболисти в историята на съвременния футбол. А и мисля, че е дошъл момента да вдигнат купата. Имат много звезди, но и доста балансиран и сплотен отбор!

Илия Лукаев, футболен фен и спортен журналист:

От 2010-а насам моят фаворит винаги стига до финал, като задължително залагам скромна сума на някой отбор  за победител един месец преди първенството, а  от суеверие го пазя само за себе си. За 4 световни три пъти съм познал победителя и веднъж на европейско, когато Португалия вдигна купата (на последното ЕП англичаните ме издъниха обаче). Сега съм малко объркан заради Лигата на нациите, в която големите отбори не играят много сериозно. В залога гледам да съм безпристрастен, иначе съм за Нидерландия, но не съм заложил за тях. След световното ще ти пратя скрийншот, за да видиш дали съм познал победителя. Сега един месец за мен ще е празник и с една дума - ще се кефя.

Руслан Иванов, бивш футболист на „Хебър“:

Хм, трудна работа! Бразилия. Те са ми любимци. Колкото до любим футболист… Симпатизирам на Лука Модрич и Кристиано.

Александър Тунчев, бивш футболист-национал с 350 мача в „А“ и „Б“ група, 4 мача и 2 гола за Купата на УЕфА,  26 мача и 1 гол с националния отбор, настоящ старши треньор на „Арда“:

Аржентина е моят фаворит. Донякъде заради Меси, но и има много добър отбор. Може да не е от супер звезди, но аржентинците могат да ликуват накрая. Да, много силни са и Бразилия, и Белгия, и Франция… да не ги изброявам, но Аржентина е потенциалният световен шампион за мен.  Иначе нямам любимци на световното, донякъде симпатизирам на Англия, но си мисля, че англичаните по-скоро ще са разочарованието на това световно.

Петър Дебърлиев, футболист на „Хебър“:

С радост ще дам моята прогноза. Моят фаворит за шампион е Аржентина. Симпатизирам на Унай Симон и Емилиано Мартинес и ще се радвам да се представят добре на световното първенство.

Георги Куцовски, бивш футболист и треньор на „Хебър“, сега треньор в „Родопа“ (Смолян), с цветовете на който също е играл в професионалния футбол:

Без да се колебая и да се правя на пророк, моят фаворит е Аржентина . Имам и аргументи за това. Да, остават леко извън прожекторите, но все пак все още при тях е Меси. Мисля, че дойде неговият час, а и в клуба си е в топ форма. Това ще е световно на тактиките и резултатът ще зависи от индивидуалистите. Като подгласник виждам Бразилия и Неймар. Може и да има някоя изненада, но това е нормално за такъв форум. Все пак да не забравяме и късмета. Без него - за никъде. Поздрави на читателите на „Знаме“. И залагай за Аржентина.

Йордан Линков, председател на ОС на БФС-Пазарджик, бивш футболист, с близо 150 мача в „А“ и „Б“ група:

Аржентина! Честно казано, малко съм пристрастен и ако трябва да ти отговоря професионално, знам че „гаучосите“ нямат капацитета за световна титла, но пък съм фен на Меси. И все пак си мисля че може би с Божията воля ще успеят!

Цветелин Тонев, футболист на „Хебър“:

Бразилия. Много съм слаб по прогнозите, но ще стискам палци за тях. Още от дете ми се е запечатал в съзнанието техния красив футбол – много техничен, с финтове... Харесвам и атакуващия футбол, а Бразилия има много стойностни нападатели, които играят в топ отбори.

Стоян Самунев, световен бронзов медалист по волейбол, специалист във ВК “Хебър”:

Не съм особено голям фен на футбола. Но мисля, че е ред на Бразилия да стане световен шампион. Все пак им е време след 20 години почивка.

Владимир Манчев, старши треньор на „Хебър“, бивш национал, 93 мача и 42 гола в „А“ група, 16 мача и 6 гола за Купата на УЕФА, 19 мача и 3 гола за „лъвовете“, участник на Евро’2004 в Португалия:

Франция е моят фаворит. Не вярвам, че Бразилия или Аржентина ще спечелят световното първенство. Макар че и двата тима са ми любими. Е, по-симпатични са ми Бразилия, но пък на Аржентина тъкмо сега й е времето да спечели. Заради Меси. Не е ли вдигнал световната купа, все едно не е спечелил нищо. А той определено го заслужава.

Христо Шиндаров, дългогодишен съдия и делегат в регионалния, а от 2018 г. и в професионалния футбол:

Аз ще подкрепям Аржентина и ще стискам палци те да станат шампиони.

Атанас Пашев, бивш български футболен национал и треньор, може би най-успешният футболист от Пазарджишко. Участвал на Мондиал`86, голмайстор на „А” група за сезон 1985/86 с 30 гола, носител на сребърен медал в първенството през 1986 г.:

Моят фаворит е Бразилия. Искам и се надявам те да станат световен шампион.

"Знаме"


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички