Пазарджик

Децата от „Пластилин“ се включват със „Сън в лятна нощ“ в Нощта на театрите

  18.11.2022 17:06             
Децата от „Пластилин“ се включват със „Сън в лятна нощ“ в Нощта на театрите

„Пластилинчетата“ са единствени представители на инициативата в Пазарджик

Театрална школа „Пластилин“ се включва за втора година в Нощ на театрите. Актьорската школа ще представи спектакъла „Сън в лятна нощ“ на Уилям Шекспир на 19 ноември, от 19:00 ч., на сцената на Младежкия дом.

Десетото юбилейно издание в България на Нощ на театрите „ще отвори вратите" на сценичните изкуства към сърцата на зрителите с мотото „През девет Нощи в десетата". Програмата на европейската инициатива събира над 100 съдържания от различни театрални жанрове, които ще бъдат представени в 13 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Симитли, Кърджали, Търговище, Пазарджик.

„Пластилинчетата“ са единствени представители на инициативата в Пазарджик и продукцията им е наредена до всички професионални театри в страната.

Режисьор на спектакъла е актрисата Людмила Даскалова, а на сцената се качват 30 от нейните възпитаници от 5 до 17 години. В подготовката на спектакъла са ангажирани знакови професионалисти от театралната сфера – сценографът Елена Иванова и хореографът Татяна Соколова. Координатор и асистент-режисьор е актрисата Детелина Стойчева.

Проектът е на Фондация „АртЛаб“ и е подкрепен от Национален фонд „Култура“. Реализацията се осъществява от началото на 2022 година. „Знаме“ писа за това.

Театрална къща „Пластилин“ активно работи с деца от 2013 г. в областта на театъра и заема значимо място в културния и образователен живот на град Пазарджик. В репертоара на школата са постановките „Пепеляшка“, „Карлсон“, „Мечка“, Предложение“.

С любезното съдействие на Младежки дом – Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички