Пазарджик

Албания е втората държава, включила се официално в мащабния проект ”Градината на света”

  16.11.2022 15:32             
Албания е втората държава, включила се официално в мащабния проект ”Градината на света”

Негово превъзходителство д-р Доника Ходжа - извънреден и пълномощен посланик на Република Албания в България, потвърди участието си в международния проект и избра площта, в която ще бъдат засадени традиционни за страната растителни видове. Дадена е "зелена светлина" съвместната работа между ландшафтните архитекти от българска страна и от страна на албанското посолство у нас да стартира.

Положихме основите на едно добро сътрудничество с Н.Пр. д-р Доника Ходжа и сме щастливи, че благодарение на нейната подкрепа част от великолепната природа на "Земята на орлите" ще има свой кът в "Градината на света".

Проектът има за цел да отправи ясно политическо послание, надскачайки различията между отделните страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. Не на последно място – в тези трудни времена красотата на „Градината” ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост, ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!

През есента на 2023 г. ще бъде официалното откриване на „Градината на света“.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички