Спорт

Хебър мисли за победата днес, футболисти и треньори получиха благодарствен адрес за участие в кампания срещу рака

  13.11.2022 08:40             
Хебър мисли за победата днес, футболисти и треньори получиха благодарствен адрес за участие в кампания срещу рака

В 12:30 часа днес Хебър приема Локо (Пловдив) в среща от 18-ия кръг на efbet Лига. Мачът на националния стадион „Васил Левски“, където пазарджиклии домакинстват, противопоставя петнадесетия във временното класиране и четвъртия. И двата тима се нуждаят от трите точки. За Хебър те са жизнено важни, за да може тимът да дръпне на последния Спартак (Варна) и да зимува малко по-спокоен. На "зелените", които до паузата имат мач и с Марица (Пловдив) за Купата след ващата събота от 13:30 часа, забравиха вкуса на победата и в четири поредни мача е без победа.

Междувременно футболистите и треньорите на Хебър бяха отличени с благодарствен адрес за включването си в кампанията „Заедно срещу рака на простатата“, която се организира от Астелас България, в партньорство с Българското онкологично научно дружество (БОНД) и Българското урологично дружество (БУД).
Припомняме, че преди мача си срещу Септември(София) хебърци позираха с фланелки, които бяха надписани с мотото на тазгодишната кампания - „Моето здраве е моя отговорност“, като знак на солидарност с инициативата. Утре хебърци отново ще позират с тематично подготвените фланелки преди домакинският им мач срещу Локо(Пд) в София.
Кампанията е по повод Световния месец за превенция на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември. Целта на инициативата е да фокусира общественото внимание върху рака на простатата – социално значимо заболяване, за което все още се говори твърде малко, а засяга все по-голяма част от мъжете над 50 г.
Посланици на кампанията тази година са музикантът Иван Лечев, председателят на БОНД проф. Асен Дудов и председателят на БУД проф. Марин Георгиев.
Ракът на простатата е четвъртият най-често срещан рак в Европа и най-често диагностицираният рак в България. Заболяването е най-често срещаното онкологично заболяване сред мъжете както в Европа (20,2%), така и у нас (24,4%). През 2020 г. диагностицираните с рак на простатата българи са 4983.

(Зн)
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички