Понеделник, 06 Фев 2023
 
Крими

Скандално! Втори арест за бившия шеф на ОбС-Септември Лазар Влайков - този път за закана с нож

  07.11.2022 11:22             
Скандално! Втори арест за бившия шеф на ОбС-Септември Лазар Влайков - този път за закана с нож

ВИНОГРАДЕЦ. За втори път в рамките на малко повече от месец бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е задържан, съобщиха наши източници. Вчера следобед той е заплашил с нож и се е заканвал на Йордан Цветанов. Пострадалият има павилион за зеленчуци на края на селото. Влайков и синът му Николас дошли с автомобил и Влайков тръгнал да го заплашва. В момента пък (четири патрулки и кола на жандармерията извършват претърсват дома на Влайкови.

„Държеше нож, затова заотстъпвах. Не, че не мога да се защитя, но той и преди е намушквал хора и знам, че щеше да опита го направи и щяхме да направим белята. Синът му беше за подкрепление. Така вървя след мен около 50 метра, даже се повърна, и не спираше да заплашва мен и семейството ми. Подадох жалба в полицията, сега ще подам и в прокуратурата”, коментира пред „Знаме” пострадалият. Според него, между двамата не е имало конфликти, но преди няколко години нападателят го бил обвинил, че заради него медии са тиражирали информация, че Влайков е намушикал човек от селото.

Малко след инцидента Лазар Влайков е задържан за 24 часа. Във Виноградец и Карабунар хората се питат трябва ли Влайков да убие човек, за да бъде задържан за постоянно в ареста от прокуратурата. Тогава обаче не Районната, а Окръжната ще трябва да си влезе в задълженията.

От ОД МВР-Пазарджик потвърдиха, че има такъв случай, но не цитираха имената на арестувания. Ето и официалния текст от бюлетина:

Служители на РУ-Септември задържаха мъж отправил закана за убийство към свой съселянин и неговото семейство. Сигнал за случилото се бил подаден вчера следобед в РУ-Септември. Към мястото незабавно са изпратени полицейски автопатрули, които установили, че на улица в село Виноградец възникнало спречкване. Инициатор на скандала бил 49-годишен жител на същото село. Криминално проявеният мъж държал нож под дрехата си и така отправил заплахи за живота и здравето към свой 53-годишен съселянин и неговото семейство. Заплахите били съпроводени с ругатни и обиди. Униформените задържали извършителя в ареста на РУ-Септември, а спрямо него е образувано досъдебно производство.

Да припомним, че на 17 септември Лазар Влайков и негов съучастник нападнаха и биха мъж  в Карабунар в дома му пред очите на съпругата му – секретарят на местното читалище Валентина Шуманова, и на сина му. По случая бе образувана проверка в Районната прокуратура, която все още не е прераснала в досъдебно производство.

Лазар Влайков получи 4 години ефективно за това, че е оставил без надзор заредения си пистолет, а с него 6-годишно дете по невнимание застреля 47-годишния собственик на заведение от Виноградец Наско Тонкев на 31 август 2017 година. Той се съгласи на съкратено съдебно следствие и призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. 4-годишното наказание бе резултат от редуцирането с една трета на постановените 6 години затвор именно заради съкратената процедура. Влайков изтърпяваше наказанието си на лек режим в трудово-поправително общежитие „Средна гора” и излезе предсрочно за добро поведение. През февруари 2018-а пък шефът на пазарджишката Районна прокуратура Георги Кацаров подаде оставка, а по неофициална информация, оставката му бе свързана с убийството на ресторантьора Наско Тонкев, след като заради убийството главният прокурор Сотир Цацоров упрекна Районната прокуратура в Пазарджик за пропуски и забавяния в първоначалните процесуално-следствени действия.

Преди време пък Влайков намушка с нож шофьор, който засякъл автомобила му.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички