Регионът

Кметът Йордан Младенов: Будителите дават криле на нашите мечти

  01.11.2022 11:24             
Кметът Йордан Младенов: Будителите дават криле на нашите мечти

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители – 1 ноември!

Какво означава да бъдеш будител? Да свържеш живота си, стремежите и мечтите си с единствената значима цел - духовно и национално пробуждане, борба за българските бъднини. Да успееш да приобщиш своите ученици, приятели, съмишленици, съграждани към светите български ценности и идеали, неподвластни на времето.

Днес съвременните будители са учителите, читалищните дейци, творците, обществениците от нашата община, които носят на плещите си голямата отговорност да ни възпитават и образоват. Хората, които пренасят през времето истинските български традиции и национални ценности, но и тези, които ни показват светлия път на науката, която днес напредва с толкова бързи темпове. Тези, които дават криле на нашите мечти.

На Първи ноември отдаваме почит на великите просветители, книжовници, революционери от миналото и на нашите съвременници, които се трудят с любов и вдъхновение, за да пребъде българската книжнина, образование, култура, нация.

Честит празник на всички съвременни будители!

Пожелавам Ви здраве, силна вяра, търпение, оптимизъм и творческо вдъхновение, за да запазите българското самосъзнание, за да предавате духовните ценности на нацията и вярата българска, за да пребъде България!

С уважение,

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

Кмет на Община Пещера


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички