Пазарджик

ИГА ще измерва рецидивизма в страната

  28.10.2022 08:39             
ИГА ще измерва рецидивизма в страната

ПАЗАРДЖИК. Фонд за превенция на престъпността ИГА започна изпълнението на проект „Въвеждане на система за измерване на рецидивизма в България чрез активно гражданско участие“. Изпълнението му ще приключи в края на 2023 г., като основната му цел е чрез активно гражданско участие да се стартира процеса по внедряване на система за измерване на рецидивизма в наказателно-изпълнителната система на България и се постигне по-открито и отговорно управление, поясни ръководителят на проекта Димитър Русинов. Ще се проучат и анализират добри практики за измерване на рецидивизма и възможностите за внедряването им в наказателно-изпълнителната система на страната. Ще се изготви и концепция за измерване на рецидивизма, а на тази база - препоръка за нейното приложение.

Чрез проучване и анализ ще се осъществи граждански мониторинг на съществуващите възможности и модели за измерване на рецидивизма в наказателно-изпълнителните системи в България и Eвропа. Ще бъдат разработени предложения за преформулиране на политики и подобряване на законодателството за въвеждане на система за измерване на рецидивизма.

За приемане на препоръките е предвидена застъпническа кампания. Информационни дейности ще повишат гражданското участие и популяризират модела за измерване на рецидивизма.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички