Крими

Полицейският бюлетин на 25 октомври 2022 г.

  25.10.2022 11:46             
Полицейският бюлетин на 25 октомври 2022 г.

Солидно количество наркотици са открити по време на полицейска акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Действията на полицаите са стартирали през миналата седмица, когато е извършено претърсване в къща, обитавана от 39-годишен мъж – жител на лесичовското село Памидово. В хода на полицейските действия била открита суха зелена листна маса от глави и съцветия. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана. Откритото количество дрога е 9.26 килограма. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води досъдебно производство.

Двама са задържани заради притежаване на наркотици от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Вчера по обед екипи от сектора подпомогнати от колегите им полицейски и младши-полицейски инспектори спрели в близост до автокъща край областния град лек автомобил „Фолксваген“. Полицаите установили, че водачът е 25-годишен мъж от панагюрското село Попинци, а до него пътувал 17-годишен от същото село. Последвала щателна проверка на двамата и на автомобила. Така криминалистите открили у водача и у непълнолетното момче две пластмасови кутийки, съдържащи общо четири полиетиленови топчета. След направения полеви наркотест се оказало, че съдържанието е синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателите и са задържани в ареста на РУ-Пазарджик. По случая са образувани досъдебни производства.

Служители на полицейски участък „Изток“ установиха и задържаха мъж , който намерил забравен мобилен телефон и го задържал за себе си. На 10 октомври в участъка бил подаден сигнал от 28-годишен жител на Пазарджик. Той съобщил на органите на реда, че е оставил без надзор мобилния си телефон в аптека, намираща се в местен хипермаркет. Малко по-късно го потърсил, но устройството било изчезнало. При проведеното разследване от страна на служители от полицейски участък „Изток“ скоро бил установен мъжът, който го намерил и „забравил“ да го върне. Оказало се, че той е 64-годишен жител на Пазарджик. Спрямо него е образувана преписка, а телефонът е иззет и върнат на собственика му.

Служители на сектор „Пътна полиция“ задържаха пиян и дрогиран водач, който се опитал да избегне полицейска проверка. Случката се разиграла снощи на улица в Пазарджик. Пътните полицаи подали сигнал със стоп-палка на приближаващ „Опел“. Вместо да спре водачът му ускорил скоростта и се опитал да осуети полицейската проверка. Униформените действали бързо и хладнокръвно, като го последвали със служебния автомобил. Мъжът спрял автомобила в близост до сградата на общинската администрация , слязъл от него и побягнал. Полицаите продължили след него и минути по-късно бил задържан. Оказало се, че това е 29-годишен мъж от пазарджишкото село Гелеменово. Малко след задържането станала ясна и причината за бягството му. При направените проби с дрегери се оказало, че той шофира с 2.23 промила концентрация на алкохол и под въздействието на упойващи вещества. Младият мъж е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а по случая са образувани три бързи производства.

Пешеходка е пострадала при пътен инцидент в Пазарджик. Сигнал за случилото се бил получен вчера рано сутринта в РУ-Пазарджик. На място бил изпратен автопатрул на сектор „Пътна полиция“ и полицейското управление. Униформените установили, че докато е пресичала на пешеходна пътека 59-годишна жена е била блъсната от завиващ микробус. Водачът на автомобила е 33-годишен мъж от Перущица. Пострадалата била транспортирана с линейка в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик, образувано е досъдебно производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички