Пазарджик

Безплатни прегледи в Кожното отделение на МБАЛ-Пазарджик

  18.10.2022 08:25             
Безплатни прегледи в Кожното отделение на МБАЛ-Пазарджик

Дни на отворени врати стартираха в Кожно-венерологично отделение на МБАЛ-Пазарджик.Те са в рамките на кампанията на медицински козметичен гигант, именуван “Заедно сме в борбата срещу акнето”, в която болницата се включва. В рамките на инициативата безплатни прегледи извършват началникът на отделението д-р Стоянка Бейска и д-р Ива Петкова. Консултациите започнаха на 12 октомври и ще продължат и на 18 октомври,  от 11 до 13ч.  Всеки, който има  нужда от помощ от дерматолог, може да посети отделението.

Акнето е тема, която е винаги актуална. В страната това е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване, което засяга около 80% от тийнейджърите и близо 40% от възрастните и е значим кожен проблем. Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отмине само. Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни хлътнали белези и пигментни петна по кожата, които остават като стигми за цял живот и се отразяват на социалния живот на пациента.

Акнето влияе на самочувствието, професионалните взаимоотношения и общуването с противоположния пол.

Националната кампания “Заедно сме в борбата срещу акнето“ е с кауза да инициира открит и професионален обществен диалог по темата за акнето и да подчертае, че то е лечимо заболяване и ролята на дерматолога в процеса е ключова. Кампанията цели да популяризира факторите, влиянието върху кожата и качеството на живот, както и терапията на акнето, според предписанията на специалистите.

Ролята на дерматолога в  лечебния процес е ключова. Всеки заслужава достъп до професионален съвет, персонално внимание и подкрепа в борбата с акнето – това е принципът в сърцето на кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“,

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички