Пазарджик

Новата Мис Пазарджик пред “Знаме“: Оценявам красотата си, но съм много притеснителна

  16.10.2022 08:23             
Новата Мис Пазарджик пред “Знаме“: Оценявам красотата си, но съм много притеснителна

Дарина Василева мечтае за кариера като архитект

Дарина Василева е Мис Пазарджик 2022 и ще представя града ни на националния конкурс Мис България, както вече писахме. Сега предлагаме със съкращения и тервюто й от книжния брой на "Знаме" . 

Дарина получи короната на победителката от Мис Пазарджик 2021 Никол Димитрова, която тази година, освен член на журито, беше и съорганизатор на конкурса, заедно с Джулиана Бутракова. Новата Мис Пазарджик е на 17 години. Родена е в Пазарджик, но в  момента учи в Езикова гимназия „Иван Вазов“ в  Пловдив.

Изучава испански и руски език с профилиращ предмет математика

Тренирала е дълги години балет и народни танци. Харесва й да спортува, да слуша музика, да обикаля българските градове и чужбина. През свободното си време често се отправя на семейни походи в планините. Обича и приключенията, както и да прекарва времето с любими хора. Ето как Дарина Василева отговори на въпросите на „Знаме“:

- Защо участва в конкурса „Мис Пазарджик“ и какво ти донесе това приключение?

- Истината е, че никога не съм мислела да участвам в нещо подобно, защото съм много притеснителен човек. Реших да се запиша, защото обичам предизвикателствата и да изпробвам необичайни за мен неща. Исках да се забавлявам, да се срещна с нови хора и да създам приятелства. По време на самия конкурс бях много развълнувана. Очаквах да се притесня повече, защото сценичната треска си беше голяма, а и цялото внимание на публиката беше насочено към нас, но, за щастие, се чувствах изключително добре. Победата беше неочаквана за мен. Не можах да повярвам, когато чух да казват моето име.

- Какво е за теб красотата?

- Изключително качество, защото всеки човек е красив по свой уникален начин. Тя е дума, с която можеш да опишеш външността, характера, чувствата и емоциите на един човек.

- Опиши как, според теб, трябва да изглежда едно съвременно младо момиче? А момче?

- Със сигурност трябва да цени естествената си красота и да се грижи за нея. Не харесвам неестественото и подправеното и мисля, че всички тези новости като силикон, хиалурон и т. н. пречат на съвременната красота и създават изкуствена такава.

Момчетата трябва да са стилни кавалери, отстояващи позицията си, интелигентни и спортуващи. Такова за мен е идеалното момче.

- По-лесен ли е животът, когато изглеждаш добре? На теб това помагало ли ти е някога досега?

- Оценявам красотата си, старая се да изглеждам добре и това явно се забелязва. Красотата не прави живота по-лесен, но има своите предимства. Помогна ми да спечеля уникалния конкурс Мис Пазарджик.

- А носи ли някакви негативи?

- Нещо красиво и добре изглеждащо не може да носи негативни чувства, освен може би завист, знам ли?!

- Интересуваш се от мода. Кои са ти любимите стилове и течения?

- Обожавам модата. От малка е в кръвта ми, защото майка ми е моден дизайнер и винаги съм била в крак с модата. Смея да твърдя, че имам собствен, интересен и забележим стил. Нямам любим, залагам на дрехи, с които се чувствам комфортно и в същото време изразявам себе си.

- Учиш усърдно, при това – в паралелката с чужди езици и математика, което си е предизвикателство. Защо е толкова важно за теб образованието?

- За мен образованието е на първо място. То е важно за бъдещата ми реализация. Трудно е съчетаването на математиката и чуждите езици, но лесно няма. Езиците са огромни широко отворени врати към света, защото ти позволяват да се доближиш до много различни култури и носят много плюсове. Математиката винаги ми се е отдавала и я обичам, защото е точна наука, която присъства в живота ни всекидневно.

- Какво би разказала за родния Пазарджик на човек, който никога не е посещавал града ни?

- Пазарджик е малко красиво градче в Южна България, което оставя следа във всеки, който го е посетил. Има интересни забележителности, които си заслужава да се видят. Хората тук са много лъчезарни и гостоприемни.

Цялото кнтервю  - в книжния брой на "Знаме".

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички