Други

Младите доброволци от НПГГС ”Христо Ботев” са втори в България

  16.10.2022 08:16             
Младите доброволци от НПГГС ”Христо Ботев” са втори в България

КАЗАНЛЪК-ВЕЛИНГРАД. Вицешампионска титла в Националното състезание за млади доброволци завоюва отборът, съставен от ученици от НПГГС „Христо Ботев“. Дебютното издание на атрактивната надпревара се проведе на стадион „Севтополис“ в Казанлък, където си дадоха среща 7 отбора от страната. Сред тях бяха домакините, по два тима от Велинград и Белово, както и по един от Кюстендил и Провадия.

Състезанието бе организирано от Национална асоциация на доброволците в РБългария (НАДРБ), ГД Пожарна безопасност и защита на населението и община Казанлък.

Наставник на двата отбора от Велинград бе ст. инсп. Иван Гьошев, началник УПБЗН – гр. Ракитово в РСПБЗН -Велинград, който в последните над 2 месеца влезе в роля на обучаващ на младите доброволци. Те са членове на създаденото Младежко доброволно формирование „Велинград”.

Младите момичета и момчета премериха сили в три дисциплини: „Поставяне на главен шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и „Щафета – построяване на дига“.

Сребърните медали бяха за тима на Велинград 1, изграден изцяло от възпитаници от НПГГС „Христо Ботев“. Селекцията на ст.инсп. Иван Гьошев включваше Красимир Балиев (11 „б“ клас), Метко Алендаров (11 „а“), Момчил Гальов (11 „б“), Милчо Спасов (11 „а“), Мирослав Атипов (11 „а“) и Иветка Арнаудова (11 „б“). Смесеният отбор от единадесетокласници на училището ни събра 150 т., което му осигури сребърните отличия. Първенец стана тимът на Кюстендил със 168 т., а трети са домакините от Казанлък със 141 т.

Четвъртото място зае отборът на Велинград 2. В него бяха включени другите трима ученици от НПГГС „Христо Ботев“ – Махмуд Перчинков (12 „б“ клас), Георги Синапов (10 „б“) и Цанко Белчов (12 „а“). Тимът натрупа 134 т. в състезанието и също заслужава адмирации за представянето си в долината на розите.

Ръководството на Националната гимназия по горско стопанство в спа столицата поздрави участниците от двата велинградски отбора за положения труд и старание, както и за техния наставник ст. инсп. Иван Гьошев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички